Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Grostiņš plānotās, bet aizliegtās protesta akcijas laikā dosies uz Vecrīgu

Rīcības partijas valdes priekšsēdētājs Normunds Grostiņš rīt, 17.janvārī, iepriekš plānotās protesta akcijas laikā ieradīsies Vecrīgā. Lai gan Rīcības partija nevar rīt kā partija un organizācija rīkot protesta akciju, taču viņš kā privātpersona var iet skatīties, kas tur notiek, un aprunāties ar citiem sanākušajiem, aģentūrai LETA teica Grostiņš. Viņš norādīja, ka neesot iespējams apziņot visus cilvēkus, kuriem iepriekš tika izplatīts paziņojums par to, ka šāda protesta akcija būs. Taču, ja drošības spēki aicinās izklīst, viņi neiebildīšot.

Administratīvā rajona tiesa noraidījusi Rīcības partijas sūdzību par aizliegumu rīkot protesta akciju sestdien Vecrīgā. Šādu aizliegumu Rīgas Dome (RD) bija lēmusi, pamatojoties uz Drošības policijas informāciju. Tiesas sēde bija slēgta.

Jau vēstīts, ka 17. janvārī Rīcības partija bija nolēmusi rīkot piketu un gājienu no Saeimas nama Jēkaba ielā līdz prezidenta pilij. Kaut iepriekš RD bija lēmusi atļaut rīkot šo pasākumu, pēc 13. janvāra nemieriem tā lēmumu mainīja.

Akcijas organizētājs Rīcības partijas līderis Normunds Grostiņš Dienai atklāja, ka RD ir iesniegts pieteikums par identisku akciju 31. janvārī un 1. februārī. "Šo akciju lozungi būs atbilstoši tā brīža situācijai valstī," teica N. Grostiņš. Viņš bija sašutis, ka draudi par cilvēku apdraudējumu tiesas sēdes laikā izteikti pieņēmumu formā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas