Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Īpašumu departamenta vadītāja amatam 12 pretendenti

Trešdien noslēgusies kandidātu pieteikšanās Rīgas domes Īpašuma departamenta direktora amatam. Kā _Dienai _šorīt pavēstīja par īpašumu jomu atbildīgās komitejas vadītājs Andris Ameriks (LPP/LC), pieteikumus iesnieguši 12 kandidāti, taču viņu vārdi pagaidām atklāti netiks. Viņš tikai apstiprināja jau iepriekš izskanējušo informāciju, ka viens no pretendentiem ir pašvaldības finanšu departamenta vadītājs Kārlis Kavacs. _Dienai _zināms, ka pieteicies arī kādreizējais domes Administratīvās komisijas priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Bružuks (JL).

No Rīgas domes struktūrvienībām vēl ir viens kandidāts, taču tā nav pašreizējā Īpašuma departamenta direktora p.i. Benita Prikaša, sacīja A.Ameriks. Viņš atklāj, ka divi pretendenti ir no Valsts Zemes dienesta, viens no Iekšlietu ministrijas, vairāki ir no privātuzņēmumiem.

K.Bružuks, kam darbu domē pērn nācās atstāt politiskās piederības dēļ, jo viņa pārstāvētais Jaunais laiks vairs neatradās koalīcijā, "diezgan šaubās", ka viņu varētu izvēlēt kā labāko kandidātu, īpaši tādēļ, ka arī šajā gadījumā tiks pieņemts politisks lēmums. "Taču mēģināts nav zaudēts," saka K.Bružuks. Viņš pēc aiziešanas no domes pagājušajā augustā pašlaik nekur nestrādā.

Kandidātu vārdi tiks publiskoti pirmdien pēc pirmās konkursa komisijas sēdes. Pēc tam nedēļas laikā komisija, ko vada par īpašumu jomu atbildīgās Latvijas Pirmās partijas/Latvijas ceļš deputāti — vicemērs Almers Ludviks kā priekšsēdētājs un A.Ameriks kā viņa vietnieks — iepazīsies ar pretendentu iesniegtajiem dokumentiem un iztaujās viņus par plānotajiem darbiem. 9.jūnijā komisija izvēlēsies vienu kandidātu, par kura iecelšanu amatā vēl būs jābalso domes deputātiem.

Konkrēti kritēriji, pēc kuriem atbilstošākais kandidāts tiks izvēlēts, nav izstrādāti. «Te jau nevar tā uz gramiem un kilogramiem visu pateikt kā iepirkumu nolikumā,» saka deputāts, norādot, ka komisija gan intervēs kandidātus, gan iepazīsies ar viņu rekomendācijām. Turklāt komisijā ir iesaistīti pārstāvji no visām domes frakcijām.

Jāatzīmē, ka vairākas prasības pretendentiem tika izvirzītas jau pieteikšanās sludinājumā. Kandidātiem jābūt ar augstāko akadēmisko vai otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību (vēlama juridiskā, ekonomiskā vai finanšu izglītība). Nepieciešama arī vismaz triju gadu darba pieredze atbildīgā amatā un profesionālās prasmes atbilstošā jomā.

Jau rakstīts, ka Īpašuma departamenta vadītāja amats atbrīvojās, kad aprīļa sākumā tā direktors Oļegs Burovs paziņoja, ka aiziet no amata  politiskā spiediena un atsevišķos masu medijos organizēto "nomelnojošo kampaņu" dēļ. Diena jau pirms tam rakstīja par iespējamu O.Burova interešu konfliktu saistībā ar viņa bijušā biznesa partnera — arhitektu biroja Graf X uzvaru departamenta organizētajā Latgales kultūras un mākslas centra un park&ride metu konkursā. Tāpat bija izskanējušas bažas par nepilnībām citos iepirkumos.

(papildināta ar K.Bružuka viedokli)






Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas