Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Kanāla kuģošanas noteikumos Jūras administrāciju neuzklausa

Rīgas Dome otrdien apstiprināja izmaiņas noteikumu projektā par kuģošanas līdzekļu satiksmi pilsētas kanālā, teorētiski atļaujot tūristu kuģīšu satiksmi Rīgas kanālā, tomēr Latvijas Jūras administrācijas (LJA) drošības ieteikumus netika ņemti vērā.

Partijas (JL) Rīgas domes frakcijas deputāti paziņojuši, ka aicinās reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Edgaru Zalānu apturēt domes saistošo noteikumu punktu par kuģošanas virzienu, atzīstot to par bīstamu un pretlikumīgu.

Domes lēmums pa kanālu atļauj pārvietoties transportlīdzekļiem līdz 8m garumā un 2,5 metru platumā, taču ar speciāli komisijas izsniegtām atļaujām pārvietoties būs iespējams arī lielākiem transporta līdzekļiem. Jaunie noteikumi teorētiski atļauj Aiņa Čaunāna laivām vizināt tūristus un rādīt kanālmalu.

Savukārt LJA un pats Čaunāns iebilst pret apstiprinātajos noteikumos ietverto punktu par atļauto kuģošanas virzienu (Centrāltirgus - Andrejsala). “Kuģošanas drošībai ir pieņemts negatīvs lēmums. Es vēl apspriedīšos ar LJA par iespējamo pasažieru drošību, taču pašlaik ir stipri jādomā, vai bizness tiks attīstīts. Pēc šiem noteikumiem tūristu pārvadāšana ir atkarīga no straumes, vēja, nevis plāniem un grafikiem. Tas, iespējams, samazina kuģošanas intensitāti uz pusi,” Dienai pauda A.Čaunāns.

LJA ir atzinusi, ka kanālā iebraukt no Centrāltirgus puses ir bīstami straumes un vēja dēļ.

Noteikumu izstrādātājs Jānis Žaržeckis (LPP/LC) apstrīd LJA izteiktos spriedumus par kustības drošību, kā arī uzskata, ka daudz ētiskāk ir sākumā skatīties uz nesakārtoto Centrāltirgu, un tikai pēc tam baudīt sakopto kanālmalu, nevis otrādi. Savukārt Valdis Liepiņš (JL) iebilst, ka pēc J.Žaržecka ierosinājumiem, tagad braukšanas kārtību nosaka zem tiltiem dzīvojošie bomži nevis kuģu pasažieru drošība.

Noteikumos mainīts punkts par transportlīdzekļa iegrimes un laivas augstuma virs ūdens noteikšanu, jo tie ir mainīgi lielumi. Tāpat palielināts maksimālais braukšanas ātrums līdz 7 km/h, jo atsevišķi transportlīdzekļi pat tukšgaitā braucot ātrāk kā iepriekš noteikumu projektā noteiktie 5 km/h.


(papildināta ar 2. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas