Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Kristovskis atteiksies no Eiropas Parlamenta piešķirtā pabalsta

Pilsoniskās savienības (PS) līderis un Rīgas domes deputāts Ģirts Valdis Kristovskis nolēmis atteikties no Eiropas Parlamenta (EP) piešķirtā pabalsta, pirmdien paziņoja deputāts, kurš arī turpmāk nesaņemšot samaksu par darbu Rīgas domes komisijās un prezidijā. Viņš turpināšot darbu Rīgas domē ar pilnu slodzi, bet bez samaksas.

"Nevienam neesmu slēpis to, ka saņemu pabalstu no EP. Šis pabalsts ir mans vienīgais ienākumu avots, jo darbu partijā daru brīvprātīgi, bez atalgojuma. Likums nosaka, ka domes deputāti savus pienākumus veic no darba brīvajā laikā, tas nevienam no viņiem nav pamatdarbs. Tā kā man nav pamatdarba, izvēlējos EP pabalstu," norāda politiķis.

Ģ.V.Kristovska rīcība ir ne vien Eiropas Parlamenta deputāta darbību regulējošo normu pārkāpums un diskreditē Eiropas Savienības institūcijas tēlu. Tā ir arī amorāla rīcība, kas ir klajā pretrunā ar Pilsoniskās savienības sludinātajiem principiem par ētiku, morālu un korupciju, uzskata Tautas partijas jaunatnes organizācija un aicina PS Rīgas domes deputātu saņemto sociālo pabalstu atmaksāt EP budžetā.

EP nolikums nosaka, ka EP deputātiem pēc pilnvaru termiņa beigām ir tiesības uz sociālo pabalstu. Nolikuma 13.pants nosaka, ka «ja deputāts uzņemas deputāta pilnvaras kādā citā parlamentā vai stājās kādā citā oficiālā amatā, pabalstu maksā  līdz brīdim, kamēr viņš uzsāk deputāta pilnvaru vai amata pienākuma pildīšanu. (..) Uzsākot īstenot citas deputāta pilnvaras vai kādu oficiālu amatu, vairs nav pamata šī pabalsta maksāšanai.»

Uz jautājumu, no kādiem ienākumiem deputāts gatavojas iztikt, Ģ.V.Kristovskis Db.lv norādījis, ka mediji "izkropļo viņa rīcības motīvus un situāciju" un viņš nekad nav slēpis, ka saņem šādu pabalstu, vienlaikus uzsverot, ka "nevajag uztraukties, es vienmēr esmu kalpoju valstij un turpināšot to darīt arī bez algas".

Portāls atgādina, ka Ģ.V.Kristovskis bankā uzkrājis 138 000 eiro un 35 000 latu, bet 6800 latu viņam glabājas skaidrā naudā, liecina viņa amatpersonas deklarācija, kas iesniegta pērn, sākot pildīt domnieka pienākumus. Turklāt viņš aizdevis 22 500 latu, turklāt nav iekūlies parādsaistībās. Viņš deklarējis arī vairākus nekustamos īpašumus un 2006.gada izlaiduma automašīna Jaguar, kapitāldaļas uzņēmumos gan viņam nepieder.

Ģ.V.Kristovskis iepriekš Diena.lv apstiprināja, ka kandidēs Saeimas vēlēšanās un Rīgas domē plāno darboties tikai līdz ievēlēšanai Saeimā, par ko ir pilnīgi pārliecināts. Viņš nevēloties četru gadus būt "statists" opozīcijā, bet Saeimā opozīcijā noteikti nenonākšot. Pagaidām domnieka mandātu PS līderis gan nenolikšot.

Pēc Ģ.V.Kristovska vārdiem, opozīcijas deputāts, apmeklējot visas RD sēdes, varētu saņemt tikai aptuveni 400 latus mēnesī, bet pabalsts, ko viņš saņēma no Eiropas Savienības (ES) līdzekļiem, esot ap 1000 latu. "Es izmantoju šo iespēju arī tāpēc, ka tā ir nauda, kas nāk no Briseles un nosēžas Latvijas ekonomikā," Diena.lv iepriekš teica politiķis.

(papildināta no 3.rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas