Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Pīku ievēl par RD Attīstības komitejas vadītāju

Par Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītāju šorīt deputāti ievēlēja Sarmīti Pīku (TP). Viņas kandidatūru demisionējušā Edmunda Krastiņa (TP) vietā virzīja Tautas partija. Viņas ievēlēšanu atbalstīja arī Jaunais laiks.Citas kandidatūras bez S.Pīkas uz šo amatu netika izvirzītas. Pirms balsojuma JL frakcijas vadītājs Olafs Pulks izteicās, ka JL balsos par šo kandidatūru, jo TP jau ir sākusi Pilsētas attīstības departamenta reorganizāciju, lai mazinātu korupcijas riskus, un "būtu pareizi, ja TP turpinātu iesākto darbu.

"Par S.Pīku nobalsoja 12 deputāti, bet 3 kreisās opozīcijas deputāti atturējās. Taču sēde, kuru iesāka vadīt vadītāja vietnieks Ivars Gaters (_TB_/LNNK), pēc S.Pīkas ievēlēšanas vairs neturpinājās. S.Pīka lūdza izsludināt pārtraukumu līdz nākamajai trešdienai, jo viņa nebija iepazinusies ar sēdē skatāmajiem jautājumiem. Bija paredzēts izskatīt aptuveni pussimtu jautājumu. Izbrīns par sēdes pārtraukuma izziņošanu bija manāms arī koalīcijas deputātu sejās. Jāatzīmē, ka S.Pīka būtu varējusi lūgt sēdi novadīt līdz galam vietniekam I.Gateram. Tieši tā nesen rīkojās jaunais domes drošības un kārtības jautājumu komitejas priekšsēdētājs Raimonds Vilde (TP), kad viņu apstiprināja amatā. Jau ziņojām, ka Edmunds Krastiņš (TP), kura kabinetā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki 17.jūnijā veica kratīšanu, pirmdienas vakarā preses paziņojumā informē, ka atkāpjas no Rīgas domes attīstības komitejas vadītāja amata. E.Krastiņš aicina no amata atkāpties arī Rīgas mēru Jāni Birku (TB/LNNK), kura atkāpšanās būtu "nopietns signāls" pārmaiņām domē. JL jau uzsācis parakstu vākšanu, lai domes deputāti lemtu par J. Birka atcelšanu no amata. Mērs izteicis aizdomas, ka parakstu vākšanu veic "ejot citu pavadā".

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, S.Pīka dzimusi 1959.gada 23.augustā un ir precējusies ar Eiropas parlamenta deputātu Rihardu Pīku (TP). Viņa mācījusies LU Ekonomikas fakultātē, taču studijas nav pabeigusi. 1978-1987.gadam strādājusi par filmu administratori Rīgas kinostudijā. 90.gadu pirmajā pusē bijusi reklāmas nodaļas vadītāja SIA Baltic Cinema 1996.gadā kļuvusi par SIA Audiovizuālie multimediji Baltijā direktori un prezidenti. Pēdējos divos sasaukumos ievēlēta par Rīgas domes deputāti no Tautas partijas saraksta. Pašlaik darbojas Pilsētas attīstības un Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejās.


(papildināta 2.,3. un pēdējās divas rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL:

 

Izmaiņas RD koalīcijā var atsaukties arī uz valdības stabilitāti

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas