Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - RD darbosies tandēms Ušakovs-Šlesers, Šlesers-Ušakovs

No Rīgas domes 60 deputātu vietām _Saskaņas centrs _iegūs 26, tās tuvākais sabiedrotais LPP/LC - 12, bet _Pilsoniskā savienība _14 un Jaunais Laiks - 8 vietas. Tādi ir provizoriskie vēlēšanu rezultāti, _Diena.lv _skaidro Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins.

Tikmēr Saeimā apvienība "Saskaņas centrs" (SC) un LPP/LC pirmdien konceptuāli vienojās par iespējamo sadarbību Rīgas domē, bet par konkrētiem amatiem apņēmās vienoties trešdien, vēsta aģentūra BNS. "Pēc šīs tikšanās var runāt par sava veida tandēmu, kas strādās Rīgas labā.. Mēs vienojāmies par tandēmu Ušakovs-Šlesers, Šlesers-Ušakovs," sacīja SC līderis. A. Šlesers savukārt piebilda, ka vēl nav zināma pārējo divu partiju iesaiste pašvaldības darbā. "Modeļi var būt dažādi," minēja Šlesers, vienlaikus norādot, ka "mums [LPP/LC un SC] nav problēmu nodrošināt vairākumu".

SC un LPP/LC, kas divatā var nodrošināt vairākumu, sarunas turpinās trešdien pēc tam, kad būs zināmi domē ievēlēto deputātu uzvārdi. Abu partiju līderi teica, ka sarunas par sadarbību notiks arī ar Jauno laiku un Pilsonisko savienību, bet viņu sacītais liecināja, ka tā nenotiks koalīcijas ietvaros. Tas varētu būt atsevišķs sadarbības modelis, kad abu partiju deputāti tiek iesaistīti domes darbā un viņiem uztic arī atsevišķus amatus.

Ja koalīcijā būs tikai LPP/LC un SC, tad domē daudz brīvāk varēs lietot krievu valodu. Līdzīgi kā N.Ušakovs jau pirms vēlēšanām arī A.Šlesers pirmdien sacīja, ka vecāka gadagājuma cilvēkiem jāļauj domē saņemt informāciju viņa valodā, kas tiklab varot būt kā krievu, tā arī angļu valoda. «Domē var ienākt arī cilvēks, kas runā angļu valodā. Cilvēkiem ir jāpalīdz atrisināt problēmu, ļaujot izteikties viņu valodā. Ir jāmaina attieksme,» sacīja A.Šlesers.

Saskaņas centru veidot pieci politiskie spēki — Tautas saskaņas partija, Latvijas Sociālistiskā partija, Jaunais centrs, Daugavpils pilsētas partija un Sociāldemokrātiskā partija. Jau ziņots, ka iespaidu par Saskaņas centra sašķeltību radījuši Jaunā centra priekšsēža Sergeja Dolgopolova paziņojumi par gatavību uzņemties Rīgas mēra amatu. Viens no SC līderiem Jānis Urbanovičs Dienai sacīja: «Mūsu mēra kandidāts ir Nils Ušakovs.» A.Šlesers, kura partijas līderus S.Dolgopolovs apmeklēja jau vēlēšanu naktī, sacīja, ka viņš augstu vērtējot S.Dolgopolova pieredzi un, ka viņš varēs daudz dot rīdzinieku labā.

Jāatgādina, ka jau pirms vēlēšanām neoficiāla avoti minēja, ka A.Šlesers varētu pārpirkt S.Dolgopolova partijas deputātus. N.Ušakovs apgalvo, ka apvienība ir vienota, bet uz jautājumu, vai viņš zināja par kolēģa viesošanos naktī pie LPP/LC, atbildēja, ka demokrātiskā valstī katram ir brīvas iespējas doties, kur viņš vēlas.


(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas