Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - RD nemaina sākotnējo redakciju kanāla kuģošanas noteikumos

Rīgas Dome šodien sēdē pēc vairāk nekā stundu ilgām debatēm nolēma nemainīt Rīgas kanāla kuģošanas noteikumu projektu un pieņēma to sākotnējo redakciju . Līdz ar to kuģošana Rīgas kanālā būs atļauta pa straumi, turklāt ne garākiem peldlīdzekļiem par astoņiem metriem. Netika atbalstīti arī domnieku – gan pozīcijas, gan opozīcijas – papildinājumi.

Jau ziņots, ka noteikumu projektā ir ietverti divi neviennozīmīgi punkti. Pirmkārt, tajos tiek ierobežots maksimāli pieļaujamais mazizmēra peldlīdzekļa garums līdz 8 metriem, kaut Ministru kabineta noteikumos tas ir līdz 12 metriem. Otrkārt, noteikts kuģošanas virziens kanālā pa straumei no Centrāltirgus uz Andrejostu, Latvijas Jūras administrācija norādījusi, ka drošāk vadīt kuģi pret straumi. Noteikumi pārvelk krustu uzņēmēja Aiņa Čaunāna idejai par tūristu un pilsētnieku pārvadāšanu pa kanālu. Viņš jau iepircis divas XX gadsimta pastaigu laivu kopijas.

Par kuģošanas noteikumu izmaiņām asi iestājās opozīcijā esošais Jaunais Laiks. “Ja pieņem noteikumus, ka kuģo pa straumei, tad doma, ka visi – pilsētnieks un tūrists – varēs izbraukt pa kanālu, vairs nav spēkā, jo to varēs atļauties tikai turīgie, kuri savā īpašumā spēs iegādāties kādu ūdens transporta līdzekli,” norādīja Olafs Pulks (JL). Tas tāpēc, ka pasažieru pārvadāšanai jāiegūst atļauja no Latvijas Jūras administrācijas, kas savā atzinumā norādījusi, ka atļauju izsniegs tikai tādā gadījumā, ja kuģošana notiks pa straumi, tātad, pretēji RD noteikumos rakstītajam, sēdē klāstīja O.Pulks.

Lai argumentētu to, ka jākuģo pa straumei, nevis pret straumei, noteikumu autors Jānis Zaržeckis (LPP/LC) emocionāli izteicās, ka kanālam ir divas daļas – viena neglītā pie Centrāltirgus – un otra – skaistā – pie operas un Bastejkalna. “Manuprāt, sākumā labāk redzēt nesmuko un pēc tam – smuko, jo tā taču paliks atmiņā,” sprieda Zaržeckis. Viņš aicināja atbalstīt iesniegtos noteikumus, “lai laivas kanālā vispār varētu braukt”. J. Zaržeckis iesniedza arī papildinājumus noteikumu projektam, kas paredz atļaut veikt saimniecisko darbību, tādējādi noteikumi attiektos faktiski arī uz Čaunānu. Tomēr domnieki Zaržečka ierosinājumu neatbalstīja tāpat kā arī Modra Jaunupa (JL) un Igora Pimenova (Dzimtene) priekšlikumus.

Domnieks Valdis Liepiņš (JL) norādīja , ka arguments par labo un slikto kanālmalu ir nevietā. “Labāk vajadzētu sakārtot tirgus rajonu, nevis samierināties ar to, kā ir un tam vēl pakārtot kuģošanas virzienu,” viņš norādīja.

RD Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Andrejs Požarnovs (TB/LNNK) sēdē pauda viedokli, ka Ministru kabineta noteikumos rakstītais, ka mazizmēra kuģošanas līdzekļi var būt līdz 12 metriem, nav aksioma un “tas nenozīmē, ka ar tik gariem var braukt pa Rīgas kanālu”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas