Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Rīgā kavējas sabiedriskais transports

Sniega dēļ Rīgā pirmdien ievērojami kavējas sabiedriskais transports, turklāt kavējumi būtiski palielinājušies.

Kā pastāstīja "Rīgas satiksmes" Informācijas daļas vadītāja Liene Rumpane, autobusi un trolejbusi no grafika atpaliek jau par stundu, savukārt tramvaji kavējas par 20 līdz 30 minūtēm. Rīgas satiksmes pārstāve saka, ka cilvēki ar transporta kustības grafiku šajā dienā var nerēķināties.

Īpašas problēmas ir 4., 5. un 11.maršruta tramvajiem. Satiksmes negadījuma dēļ uz Brasas pārvada bija apturēta 11.maršruta tramvaja satiksme.

Laikā no 18 līdz 19.30 nedaudz ir uzlabojusies privātā transporta plūsma. Auto straume no pilsētas centra ir jau noplakusi, bet joprojām apgrūtināta satiksme ir Slāvu apļa rajonā.

Jau ziņots, ka ievērojams sastrēgums bija izveidojies Slāvu aplī un tam apkārt esošajās ielās, jo uz jaunās estakādes "iesprūdusi" smagā automašīna. Smagās automašīnas sagādājušas problēmas un "korķus" arī uz Zemitānu un Brasas pārvadiem. Satiksme uz Akmens un Vanšu tiltiem ritēja lēni.

Rumpane pieļāva, ka, snigšanai turpinoties, sastrēgumi var ievērojami pieaugt un atkārtoties "Ziemassvētku un Jaunā gada scenārijs".

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka pēcpusdienā un vakarā Rīgā ilgstoši snigs un sniega segas biezums var palielināties par 6 līdz 10 centimetriem.

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka maģistrālo ielu, tiltu un intensīvākās satiksmes rajona nozīmes ielu apstrāde ar pretslīdes materiāliem turpinās. Kopumā darbus veic 30 specializētās kaisīšanas mašīnas.

Sniegputeņa dēļ braukšanas apstākļi Rīgā ir apgrūtināti. Departaments norāda, ka darbi uz maģistrālajām ielām un tiltiem uzturēšanas uzņēmumiem ir jāpabeidz divu līdz trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām, tādējādi braukšanas apstākļu uzlabošanās ir gaidāma pēc snigšanas beigām.

Pretslīdes materiālu iedarbības rezultātā uz ielu brauktuvēm veidojas kūstoša sniega kārta. Pēc departamenta norādītā, saskaņā ar ielu un tiltu uzturēšanas prasībām slapja sniega kārta uz brauktuvēm snigšanas laikā ir pieļaujama, jo samitrinātais sāls turpina iedarboties gan uz uzsnigušo, gan klāt nākošo sniegu un to pakāpeniski kausē.

Ierobežotā finansējuma apstākļos mazāk intensīvas satiksmes rajona nozīmes ielu tīrīšana tiek veikta galvenokārt mācību iestāžu un ārstniecības iestāžu tuvumā.

Departaments aicina autovadītājus izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot drošu distanci, tāpat jārēķinās, ka ceļā var nākties pavadīt ilgāku laiku nekā ierasts.

Ielu uzturēšanas darbus Rīgā nodrošina a/s Ceļu pārvalde, CP Serviss, SIA Roadex,  savukārt tiltu uzturēšanu - SIA Rīgas tilti

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas