Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Siltums Rīgā no 15.oktobra sadārdzināsies par 28,5%

A/s "Rīgas siltums" (RS) tarifi no 15.oktobra pieaugs par 28,5%, par šādu Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes trešdien pieņemtu lēmumu žurnālistus informēja regulatora un RS pārstāvji.

RS tarifs būs 45,57 lati par megavatstundu (Ls/MWh) pašreizējo 35,46 Ls/MWh vietā. Kā skaidroja RS valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs, tiem iedzīvotājiem, kam iepriekš bija jāmaksā, piemēram, 70 santīmi par kvadrātmetru, līdz ar jauno tarifu stāšanos spēkā būs jāmaksā nepilni 90 santīmi. Šads tarifs aprēķināts pie patlaban prognozētās gāzes cenas.

RS vēlējās, lai jaunie tarifi stājas spēkā no 1.oktobra, tāpat kā gāzes tarifi.

Uzņēmums tarifu projektu, kas, pēc RS sniegtās informācijas, paredzēja siltuma sadārdzinājumu iedzīvotājiem apkures sezonā par 29,5%, iesniedza augusta sākumā, un tas ir saistīts ar gāzes tarifu pieaugumu. Regulators gan norāda, ka RS prasītais tarifu kāpums bija 31,4%, proti, līdz 46,61 Ls/MWh, savukārt SPRK projekta vērtēšanas gaitā izdevies panākt tarifos iekļauto izmaksu samazinājumu par 3,3 miljoniem latu, attiecīgi samazinot tarifa pieaugumu par 1,04 Ls/MWh.

SPRK padomes loceklis Ivars Zariņš žurnālistiem arī skaidroja, ka saskaņā ar izmaiņām normatīvajos aktos, samazinoties gāzes cenai, samazināsies arī siltuma tarifi. Pēc viņa teiktā, šādas izmaiņas vajadzīgas, lai patērētāji nevis ciestu, bet gan gūtu labumu no energoresursu cenu svārstībām.

"Es domāju, ka turpmākā ziema un, iespējams, arī nākošās, būs diezgan sāpīgas mācību stundas gan ēku apsaimniekotājiem, gan iedzīvotājiem," teica Ā.Žīgurs, mudinot ikvienu domāt par siltināšanu.

(papildināts no 2.rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas