Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Surikātu meitene Ulla atgriezusies zoodārzā

Surikātu meitene Ulla šodien atgriezusies pie saviem pārējiem sešiem ciltsbrāļiem Rīgas zoodārzā, Dienai pastāstīja zoodārza atbalsta biedrības priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka.

Dzīvnieciņu, kurš vakar, visticamāk, nozagts no iežogojuma, uz Zoo kasi kastē atnesa kāds puisis vārdā Pēteris. Pēc viņa stāstīta kasierei, vakar Mangaļsalā ejot pa celiņu ieraudzījis sev priekšā surikātu, ko sagūstījis, uzmetot virsū jaku, aiznesis mājās un ielicis kastē.

Pēc I.Līdakas stāstītā, dzīvnieks ir vesels. “Fiziskās traumas Ulla nav guvusi, bet psiholoģiskās tūlīt sadziedēs bariņā kopā ar pārējiem surikātiem, jo šie dzīvnieki ļoti slikti panes vientulību,” sacīja I.Līdaka.

Jau ziņots, ka pirmdien laikposmā no 16.00 līdz 17.30 no Rīgas Zooloģiskā dārza ekspozīcijas pie Ķenguru mājas, ielecot iežogojumā, nozagts viens no septiņiem surikātiem.

"Šos, mangustiem radniecīgos Āfrikas zvēriņus, apmeklētāji ir ļoti iemīļojuši to atraktīvās uzvedības dēļ. Vienmēr kustībā, vai nu irdenajās smiltīs rokoties, vai staltā "kareivja" stājā sardzē stāvot, surikāti patiesi neatstāja vienaldzīgu nevienu," stāstīja I.Līdaka, piebilstot, ka šie zvēriņi daudziem pazīstami kā slavenās multfilmas Karalis Lauva varoņa Timona prototipi.

Policija tikmēr turpina kriminālprocesu par surikāta iespējamo zādzību un strādā pie vairākām versijām, Dienu informēja Valsts policijā.

(Papildināta ar pēdējo rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas