Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - Vairākas avārijas izraisījušajam Audi pie stūres sēdējis iereibis Alfas policists

Automašīnai Audi, kas svētdien Rīgā izraisīja vairākas avārijas, pie stūres sēdējis alkohola reibumā esošs Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Kārtības policijas pārvaldes patruļpolicijas vienības Alfa darbinieks, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

VP RRP preses pārstāve Sigita Pildava  apstiprināja, ka incidentā Purvciemā bijuši iesaistīti divi VP RRP Kārtības policijas pārvaldes darbinieki, kuriem negadījuma brīdī nav bijis jāstrādā. Automašīna Audi, kurā atradušies policisti, piederējusi vienam no viņiem.

VP preses pārstāve Zane Maskaļonoka apstiprināja, ka viens no VP RRP Kārtības policijas pārvaldes darbiniekiem avārijas laikā atradies pie Audi stūres, būdams alkohola reibumā. Viņš patlaban ir aizturēts, bet otrs policists, kurš atradās automašīnā, ārstējas.

Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 260.panta 3.daļas par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, atrodoties alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, un ja rezultātā fiziski cietuši cilvēki.

Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Jau ziņots, ka svētdien ap plkst.12.35 Rīgā, Augusta Deglava ielā, pagaidām neidentificēts vadītājs, vadot automašīnu Audi izraisīja sadursmi ar automašīnu Opel, pēc tās uzbraucot arī gājējam, 1980.gadā dzimušam vīrietim. Gājējs pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas no slimnīcas tika palaists mājās.

Savukārt Audi no notikuma vietas aizbrauca, un pēc dažām minūtēm Dzelzavas un Nīcgales ielas krustojumā nobrauca no ceļa, ietriecoties apgaismes stabā, metāla nožogojumā un luksoforā.

No avarējušās automašīnas slimnīcā nogādāts 1984.gadā dzimis vīrietis, kuram ārsti konstatēja galvas traumu, labā augšdelma lūzumu, traumatisko šoku un alkohola reibumu. Otram 1984.gadā dzimušajam vīrietim, kurš brauca automašīnā Audi, ārsti konstatēja galvas traumu un alkohola reibumu. Pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas viņš no slimnīcas tika palaists mājās. Pašlaik policijas darbinieki noskaidro, kurš no cietušajiem vadīja minēto automašīnu.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēts 31 ceļu satiksmes negadījums, no tiem četros negadījumos cieta cilvēki. Rīgas reģionā reģistrētas 19 avārijas, divās cieta cilvēki.

Pagājušajā diennaktī Ceļu policijas darbinieki Latvijā aizturēja 23 transportlīdzekļu vadītājus, kuru organismā alkohola koncentrācija pārsniedza atļauto normu. 12 no tiem bija autovadītāji, 11 - velosipēdu un mopēdu vadītāji.

Rīgas reģionā aizturēti 11 šādi likumpārkāpēji - pieci autovadītāji un seši velosipēdu un mopēdu vadītāji.

(papildināts viss teksts.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas