Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Par gandrīz miljons latu zādzību Rīgas lidostā trīs gadi cietumā

Rīgas rajona tiesa piektdien vērienīgajā naudas zādzībā no Rīgas lidostas diviem apsūdzētajiem piesprieda trīs gadus cietumā.

Tiesas kancelejas vadītāja Inese Beļeviča aģentūrai BNS pastāstīja, ka tiesa diviem lidostas krāvējiem Mārtiņam Briksnim un Andrejam Jermakovam piesprieda trīs gadus cietumā katram, kā arī policijas kontroli uz gadu un mantas konfiskāciju. Savukārt Jūliju Jermakovu tiesa attaisnoja.

Abiem krāvējiem vēl bankai būs jāatmaksā kompensācija - 9700 latu.

Bijušos krāvējus apcietinās pēc sprieduma stāšanās spēkā. Spriedumu vēl var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Jau ziņots, ka 2007.gada jūnija beigās, transportējot ar lidmašīnu no Rīgas uz Vīni, nozagti 1,2 miljoni eiro (aptuveni 840 tūkstoši latu), ko "Parex banka" sūtīja Austrijas bankai "Raiffeisen-Zentralbank".

Pavisam lidmašīnā Rīgā iekrauti trīs maisi ar naudu 4,4 miljonu eiro (triju miljonu latu) vērtībā, bet Vīnē, atverot lidmašīnas bagāžas nodalījumu, konstatēts, ka viens maiss ir atgriezts un nauda no tā pazudusi.

Daļa nozagtās naudas tika nobēdzināta kādas pasažieres somā. Tomēr pasažiere jau Austrijā, pārbaudot savu bagāžu, atradusi trīs paciņas ar 300 tūkstošiem eiro. Par atradumu viņa paziņojusi policijai, kas uzskata, ka šī sieviete nav iesaistīta noziegumā.

Laika gaitā pamazām dažādās vietās policija atguva nozagto naudu, izņemot aptuveni 10 tūkstošus latu, un par naudas zādzību aizturēja divus lidostas krāvējus.

"Latvijas Avīze" iepriekš rakstīja, ka pērn 20. jūnijā ''Parex'' banka nosūtīja maisus ar skaidru naudu uz Austriju. Tāpat kā pārējā bagāža, šie maisi tika nosvērti. Aizzīmogotos naudas maisus pie lidmašīnas pieveda inkasenti, un tie tika salādēti kopā ar čemodāniem kopējā lidmašīnas bagāžas nodalījumā.

Šādu vērtīgo kravu sūtīšanas procedūru, kad tās uz laiku paliek bez pieskatīšanas, jau iepriekš bija ievērojuši lidostas krāvēji Andrejs un Mārtiņš. Iespējams, ka bankas sūtījuma izzagšanu abi bija izplānojuši jau iepriekš.

Kad inkasācijas mašīna aizbrauca, krāvēji iegāja lidmašīnas bagāžas nodalījumā. Vienam līdzi bija nazis, ar ko uzšķērst inkasācijas aizzīmogotu maisu, otram - polietilēna maiss, kur sabērt naudas paciņas. Inkasācijas naudas maisu, turklāt ar 300 000 eiro, krāvēji nobēdzināja turpat pa rokai atrodamajā somā, acīmredzot cerēdami, ka ''labticīgais ieguvējs'' būs tik priecīgs par šādu "dāvanu", ka nedomās ziņot par pēkšņi uzradušos naudu policijai.

Lielāko daļu naudas no uzšķērstā maisa satura abi krāvēji salika uz bagāžas transporta un pieveda pie lidostas sētas. Mārtiņš sazvanīja savu brāli, kuram viņš palūdza piebraukt pie lidostas žoga. Brālis piebrauca, un viņam krāvēji pāržvingoja pāri sētai maisu ar sazagto naudu.

Pēc tam Mārtiņa brālis sazvanīja otra krāvēja Andreja civilsievu un sarunāja, ka vajadzētu tikties, jo esot jānodod kāda soma. Andreja civilsieva it kā neesot izbrīnījusies, un abi tikušies Mežaparkā. Tur arī notikusi zagtās naudas nodošana, par kuru abu krāvēju radinieki neko neesot zinājuši.

Mārtiņš sākotnēji atšķirībā no Andreja pilnībā vainu atzina un policijai parādīja, kur zemē apracis naudu. Toties Andrejs atzinās tikai pēc mēneša, kura laikā atradies apcietinājumā. Daļu naudas viņš nodevis kādai savai paziņai, lūdzot viņa somu paglabāt automašīnas bagāžas nodalījumā.

Paziņa nav atteikusi un, iespējams, tiešām nav sapratusi, ka somā ir liela naudas summa. Mašīnu viņa glabāja neapsargātā autostāvvietā, turklāt uz policiju, kur viņa bija izsaukta, atbrauca ar šo pašu somu bagāžas nodalījumā.

Austrijā tikmēr kāda sieviete no Latvijas savā čemodānā atrada 300 000 eiro, kuri turklāt bija iepakoti ''Parex'' inkasācijas maisā. Viņa par notikušo ziņoja policijai.


Top komentāri

stop
s
Y 31.10.2008 19:42 Bet vai kāds saprot, kas večiem bija par fišku, liekot naudu somā tai dāmai, kas uz Austriju brauca? --- te tā fiška tekstā tā dīvaini izskaidrota. bet fiška jau acīmredzami tāda, lai šums tiktu sacelts austrijas galā, tipa vecene kaut kā mistiski apzagusies. tad nu domāja droši vien, ka to tūristi pratinās un tā. nu tā man liekas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas