Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Par Rīgas Datu aizsardzības un IT drošības centra vadītāju varētu kļūt bijusī Datu inspekcijas vadītāja Plūmiņa

Par jaunveidojamā Rīgas domes Datu aizsardzības un informācijas tehnoloģiju (IT) drošības centra vadītāju varētu kļūt bijusī ilggadējā Datu valsts inspekcijas vadītāja Signe Plūmiņa, atsaucoties uz savā rīcībā esošu informāciju, ziņo Latvijas Radio.

Plūmiņa Latvijas Radio nav apstiprinājusi, ka kļūs par centra vadītāju, taču atzinusi, ka ir uzrunāta.

Kā ziņots, no marta galvaspilsētā plānots izveidot divas jaunas Rīgas domes struktūrvienības - Patvēruma meklētāju uzņemšanas koordinācijas centru un Datu aizsardzības un informācijas tehnoloģiju (IT) drošības centru, paredz domes Finanšu un administrācijas komitejā atbalstītie grozījumi Rīgas pašvaldības nolikumā. Šie grozījumi un līdz ar to arī lēmums par centra izveidi gan vēl būs jāapstiprina deputātiem Rīgas domes sēdē.

Datu aizsardzības un IT drošības centrs pašvaldībā tiks izveidots, lai nodrošinātu Fizisko personu datu aizsardzības likuma, Informācijas tehnoloģiju drošības likuma un citu tiesību aktu personas datu aizsardzības un informācijas tehnoloģiju drošības jomā koordinētu ieviešanu un regulāru pārraudzību.

Pašvaldībā skaidro, ka gan Fizisko personu datu aizsardzības likums, gan Informācijas tehnoloģiju drošības likums paredz nepieciešamību izveidot koordinētu pārvaldību un uzraudzību par šo likumu prasību ieviešanu. It īpaši nozīmīgi tas esot, ja tiek apstrādāta liela apjoma informācija un personas dati, kā tas ir Rīgas pilsētas pašvaldības gadījumā. Tāpat pašvaldība ņem vērā, ka tuvākajos mēnešos tiks apstiprināts Eiropas Savienības Datu aizsardzības jaunais regulējums un būšot nepieciešams savlaicīgi un koordinēti nodrošināt šīs regulas ieviešanu.

Plānots, ka centrā strādās četri darbinieki. Tā darbības nodrošināšanai šā gada desmit mēnešiem būs nepieciešami 83 777 eiro, tostarp darbinieku mēnešalgām - 67 786 eiro, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām - 15 991 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas