Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pārcelšanās pabalstu saņēmēji visbiežāk izvēlas iegādāties nekustamos īpašumus Rīgā

Rīgas domes Komunālā departamenta Dzīvokļu pārvaldes veiktā analīze par dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalstu saņēmējiem liecina, ka visbiežāk ģimenes tos izlieto nekustamā īpašuma iegādei  Rīgā. Līdz 2.aprīlim pārcelšanās pabalstos 354 personām (ģimenēm) kopumā izmaksāti  5 551 500 lati, ziņo Rīgas dome. 287 pabalstu saņēmēji to izmantojuši nekustamā īpašuma iegādei, bet 67 gadījumos noslēgti īres līgumi par citas dzīvojamās platības īri.

Lielākā daļa pārcelšanās pabalstu saņēmēju jauno dzīvesvietu nolūkojuši Rīgā. Apkopotā informācija liecina, ka Rīgā iegādāti 185 nekustamie īpašumi un noīrētas 54 dzīvojamās telpas. Savukārt ārpus Rīgas pirkti 102 īpašumi un noslēgti 13 līgumi par dzīvojamo telpu īri.

Personai vai ģimenei, kas atbrīvo dzīvojamās telpas denacionalizētā namā, pārcelšanās pabalsts ir Ls 10 000 un vēl Ls 3000 par katru ģimenes locekli. Tādējādi vienam cilvēkam pārcelšanās pabalsts ir Ls 13 000, bet četru cilvēku ģimene var saņemt līdz Ls 22 000.

Pabalstu var izmantot nekustamā īpašuma iegādei vai kā pirmo iemaksu bankā hipotekārā kredīta ņemšanai nekustamā īpašuma pirkšanai. Pabalstu var izmantot arī kā dzīvojamās telpas īres maksas priekšapmaksu, noslēdzot dzīvojamo telpu īres līgumu uz laiku ne mazāku par 10 gadiem, ar ierakstīšanu zemesgrāmatā.

Šogad pilsētas budžetā šī pabalstu izmaksai kopumā ir atvēlēti 14,96 miljoni latu, no tiem valsts mērķdotācija - 7,48 miljoni latu.

Pērn dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalsti pārskaitīti 745 ģimenēm par kopējo summu 12,43 miljoniem latu.

Patlaban Rīgas pašvaldības elektroniskajā dzīvokļa rindu reģistrā dzīvojamās telpas atbrīvošana pabalsta saņemšanai reģistrētas 1633 personas (ģimenes), kas dzīvo denacionalizētās mājās.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas