Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pārmet angažētību arhitektu birojam Arhis

Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas krimināllieta met aizdomu ēnu pār vienu no Latvijas ietekmīgākajiem arhitektu birojiem Arhis, ziņo Dienas bizness.

Skiču projektu, kas izmantots, lai, izstrādājot Rīgas attīstības plānu 2006. – 2018. gadam varētu bez detālplānojuma mainīt zonējumu par kukuļdošanu apsūdzētajai uzņēmējai Inārai Vilkastei piederošajam īpašumam Mežaparkā, Rusova ielā un iegūt tiesības uz tā ievērojami intensīvāku apbūvi, tapis SIA Projektēšanas birojs Arhis. Tieši pie šī biroja licis vērsties tā brīža Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora vietnieks pilsētas plānošanas jautājumos Pēteris Strancis, stāstot, ka Arhis faktiski pārstāvot Rīgas būvvaldes intereses un kopā ar to izstrādājams piedāvājums teritorijas perspektīvajai atļautajai izmantošanai. Šādas liecības Rīgas domes kukuļošanas krimināllietā sniedzis uzņēmējs Raimonds Štālbergs, kurš sevi uzdod par I. Vilkastes bijušo kompanjonu un kura vārds cieši saistīts ar 1 milj. eiro lielo kukuli, kas, pēc tiesībsargājošo iestāžu uzskatiem, prasīts par uzņēmējai vēlamo izmaiņu veikšanas.

Andra Kronberga vadītais Projektēšanas birojs Arhis ir sadarbojies ar Rīgas domi, taču noliedz, ka būtu uzskatāms par pašvaldības angažētu. Tikšanās ar P. Stranci un Rīgas domes šā brīža Pilsētas attīstības departamenta direktora v.i. Gvido Princi, kurš tobrīd bija departamenta Detālplānu nodaļas vadītājs, patiešām bijusi, apliecināja Arhis līdzīpašnieks un arhitekts Arnis Kleinbergs. Lielu projektu gadījumos tā esot darīts un «šāda izmēra mikrorajonam kā Rusova iela mūsu pieredzē precedenta nebija,» viņš teica. A. Kleinbergs noraida R. Štālberga apgalvojumus, Db stāstot, ka neesot bijis gadījums, kad pie viņa būtu ieradies kāds uzņēmējs, apgalvojot, ka viņu sūtījis P. Strancis vai kāda cita Pilsētas attīstības departamenta amatpersona.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas