Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pēc e-biļetes nākamie uzlabojumi varētu būt grupas biļete un sadarbība ar vilcieniem

Nākotnē Rīgas Satiksme (RS) varētu sadarboties ar Pasažieru vilcienu e-biļešu jomā, intervijā laikrakstam Diena atklāj RS valdes priekšsēdētājs Leons Benhems. Viņš arī norāda, ka pagaidām nav plānots palielināt kontrolieru skaitu sabiedriskajā transportā.

"Ja runā par sistēmu kopumā, tad mērķi nav mainījušies - tā ir pilnīgi atstrādāta Rīgas sistēma un doma piesaistīt citus operatorus. Pašlaik visreālākā sadarbība papīra biļešu lauciņā notiek ar Pasažieru vilcienu, tālāk mēs to attīstīsim," par nākotnes plāniem stāsta L. Benhems.

RS uzsver, ka e-talona izmaksas nav dārgas un tajā ir daudz plašāks pakalpojumu klāsts nekā Viļņā, kur sistēma ieviesta stipri lētāk. "Viļņas modelī faktiski ir ieviesta daudz aizsargātāka plastikāta kartīte nomaiņā iepriekšējai papīra kartītei un nekas vairāk," pārliecināts L. Benhems.

Arīdzan kontrolieru skaitu sabiedriskajā transportā nav plānots palielināt. "Cik viņu mums bija pirms tam, tik viņu ir tagad. Mēs nevaram prognozēt, kā tas būs turpmāk. Pašreiz mēs strādājam tādā līmenī, kā esam paskatījušies Eiropā. Ir kaut kāds apjoms starp 1-1,5% no kopējā pārvadājuma apjoma, ko vajadzētu pārbaudīt kontrolieriem. Ja viņi pārbauda vairāk, ieguldījumi ir lielāki, bet efektivitāte nepalielinās tieši proporcionāli. Ja ir mazāk, sākas otrs process, kad cilvēki nejūt, ka kontrole ir," stāsta L. Benhems.

(Komentāru lapas redaktora Paula Raudsepa un žurnālista Matīsa Arnicāna interviju ar L. Bemhenu lasiet šodien laikrakstā "Diena"!)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas