Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pie Čakstes pieminekļa skolēnus pulcēs uz vēstures stundu

Piektdien plkst. 13.00 Rīgas II Meža kapos pie restaurētā Jāņa Čakstes pieminekļa uz „Atklātā vēstures stundu” pulcēsies skolēni no vairākām Rīgas skolām, vēsta Rīgas dome.  Viņiem tiks stāstīts par Latvijas vēsturi un J.Čakstes ieguldījumu Latvijas tautas pašapziņas veidošanā. Šis piemiņas brīdis ir iekļauts Latvijas 90. gadadienas atceres pasākumu plānā.

Skolēnus uzrunās Valsts prezidents Valdis Zatlers un Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks. „Atklātajā vēstures stundā” piedalīsies arī J. Čakstes tuvinieki, kas dalīsies ar savām atmiņām.

14.novembris šim pasākumam izvēlēts tāpēc, ka tieši šajā datumā 1922.gadā J.Čakste tika ievēlēts par pirmo Latvijas Republikas prezidentu. Pēc viņa nāves 1927.gada 14.martā ar studentu biedrības „Austrums” iniciatīvu tika nodibināts  Latvijas Valsts prezidenta J.Čakstes piemiņas fonds. Ar ziedojumu listēm, pastmarkām, biedru naudām un atsevišķiem ziedojumiem tika savākti Ls 40000 pieminekļa izveidei. Piemineklis celts pēc Kārļa Jansona meta un viņa vadībā, līdzdarbojoties arhitektam Alfrēdam Birkhānam. Apstādījumus ierīkoja Rīgas pilsēta uz sava rēķina, pilsētas virsdārznieka Andreja Zeidaka vadībā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas