Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pie Uzvaras pieminekļa atzīmēs Otrā pasaules kara beigas

Pārdaugavā pie Uzvaras pieminekļa svētdien notiks koncerts, atzīmējot Otrā pasaules kara beigas, informēja biedrība 9.maijs.lv.

Koncerts sāksies plkst.12, tajā uzstāsies daudzi kolektīvi no Latvijas reģioniem – deju kolektīvi un kori no Daugavpils, Jēkabpils, Jelgavas, Olaines un citām pilsētām, kā arī dažādu nacionālo biedrību kolektīvi, kas izpildīs dziesmas bulgāru, lietuviešu, latviešu, itāļu, čehu, baltkrievu, ukraiņu, poļu, krievu, angļu, tatāru, baškīru, franču valodā un ivritā. Pēc koncerta beigām plkst.22 būs filmas "Lido dzērves" brīvdabas seanss.

Savukārt 9.maijā koncerts sāksies plkst.9 ar tiešraidi no parādes Maskavā, Sarkanajā laukumā. Plkst.10 būs ziedu nolikšanas ceremonija, kurā piedalīsies Rīgas domes (RD) priekšsēdētājs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs"), citas amatpersonas un ārvalstu vēstniecību pārstāvji. Tad sekos koncerts, kuru plkst.19 pārtrauks klusuma brīdis.

Plānots, ka Rīgas mērs klātesošos uzrunās plkst.20.30. Pēc tam gandrīz stundu uzstāsies Ainārs Mielavs, kam plkst.21.30 sekos kazaku dziesmu un deju ansamblis no Sanktpēterburgas. Plkst.22.45 būs uguņošana.

8.maijā visā pasaulē piemin Otrā pasaules kara upurus un nacisma sagrāvi, bet 9.maijā Uzvaras dienu plaši atzīmē Krievijā. Latvijā 9.maiju atzīmē kā Eiropas dienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas