Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Piešķir naudu Strēlnieku laukuma trolejbusu pieturas pārcelšanai

Rīgas dome novirzījusi naudu no valsts dotācijām 1,6 miljonu latu apmērā 8. un 9.maršruta trolejbusu galapunkta pārcelšanai no Latviešu strēlnieku laukuma uz Gaiziņa ielu pie Centrālās stacijas.Jau vēstījām, ka, pārceļot galapunktu, tiktu pagarināts sabiedriskā transporta maršruts. Iecerēts, ka trolejbusi metīs cilpu pa Maskavas, Gogoļa un Turgeņeva ielu, tad atgriezīsies 11.

novembra krastmalā un brauks pāri Akmens tiltam pa veco maršrutu.Šādu ierosinājumu pašvaldības uzņēmums Rīgas satiksme (RS) izteicis, jo pašlaik trolejbusiem, braucot nost un uz Akmens tilta, nākas šķērsot sešas braukšanas joslas 11.novembra krastmalā, kas neesot droši un racionāli. Ieceres īstenošanai gan nepieciešama kontakttīkla rekonstrukciju un sliežu ceļa pārbūve par aptuveni 7,3 miljoniem latu, jo trolejbusi brauktu pa krastmalas tramvaja sliedēm. Rīgas domes deputāti nolēmuši projekta realizācijai paredzēt finansējumu no valsts mērķdotācijas pašvaldību autoceļiem (ielām) 2008.gadā līdzekļiem – 1,55 miljonu latu apmērā. Savukārt Rīgas pilsētas pašvaldības 2009.gada budžetā iekļaut pārējo nepieciešamo finansējumu Rīgas pašvaldības SIA „Rīgas satiksme” – 5,73 miljonu latu apmērā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas