Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Plus punkts pārtrauc tirgot biļetes

Tirdzniecības tīkls Plus punkts, kuru neapmierina Rīgas satiksmes (RS) izraudzītā ekskluzīvā biļešu izplatītāja Preses serviss piedāvātie nosacījumi, pārtraucis tirgot tramvaja un trolejbusa biļetes savās tirdzniecības vietās un vērsies RS ar lūgumu sadarboties pa tiešo, nevis caur stapnieku — Preses servisu. Plus punktam biļešu tirdzniecība nesot zaudējumus, jo uzņēmums par to no starpnieka Preses servisa saņem pārāk mazus procentus, saka Plus punkta valdes priekšsēdētājs Dainis Kārkliņš.

RS apliecina, ka Plus punkta lūgums saņemts, taču komentāros par risinājumu ir atturīga. Plus punktam atsakoties pārdot biļetes, tirdzniecības vietu, kur tās nopērkamas, Rīgā būs par 52 mazāk. RS pārstāve Iluta Bērziņa pasažierus mierina, stāstot, ka tramvaja un trolejbusa biļetes no nākamās nedēļas varēs nopirkt ne tikai Narvesen un RS kioskos, bet arī 93 Maxima, Rimi un Supernetto veikalos. Savukārt no nākamā gada jaunas biļešu iegādes alternatīvas sniegs elektroniskā biļešu tirdzniecības sistēma, stāsta I.Bērziņa.

Sens strīds


Domstarpības starp RS, Preses servisu un Plus punktu sākās jau apmēram pirms pusotra gada. Kad tramvajos tika ieviesti kompostieri un biļetes pārtrauca tirgot konduktori, RS izsludināja konkursu par biļešu izplatīšanu. Tajā uzvarēja Preses serviss. I.Bērziņa skaidro, ka viens piegādātājs izraudzīts racionālu apsvērumu dēļ — ar vienu izplatītāju sadarboties ir finansiāli izdevīgāk un ērtāk nekā ar vairākiem. Toreiz D.Kārkliņš norādīja, ka konkursa nolikumā paredzēts — pretendentam jābūt vismaz 150 tirdzniecības vietām Rīgā, kas nozīmējis — uzvarēt varējis tikai Narvesen un Preses apvienības izveidotais Preses serviss.

Kaitina starpnieks


Lai arī nenodrošinot biļešu tirdzniecību Plus punkta kioskos Preses serviss nepilda līgumu, I.Bērziņa partneri nevaino — tāda esot situācija un problēma esot Plus punktā. Viņa arī pastāstīja, ka nesen RS pārskatījusi līgumu ar Preses servisu un piekritusi paaugstināt procentus, kurus tas saņem par biļešu tirdzniecību, sakarā ar augošajām izmaksām. D.Kārkliņš stāsta, ka tramvaja un trolejbusa biļešu tirdzniecības apgrozījums Plus punktā ir apmēram četri miljoni latu gadā. "Kādus 2—3% paturēt būtu tīri nekas," saka D.Kārkliņš. "Mēs esam gatavi uzņemties sabiedrisko funkciju un biļetes tirgot zinot, ka nauda aiziet RS un mēs, piemēram, varam cerēt uz jauniem autobusiem, bet neesam apmierināti ar to, ka nauda aiziet starpniekam, kurš uzraksta tikai dažas pavadzīmes. Turklāt vēl uz tirdzniecības vietām biļetes tāpat jānogādā mums pašiem," saka Plus punkta valdes priekšsēdētājs. Vēl neizprotamāku RS izraudzīto biļešu izplatīšanas kārtību padara tas, ka, piemēram, mēnešbiļetes Plus punkts tirgošanai joprojām saņem tieši no pašas RS, skaidro D.Kārkliņš.

Procentus grib visi


RS uz Plus punkta vēstuli atbildēšot, taču I.Bērziņa norāda, ka domstarpības būtu jārisina arī Preses servisam, kurš situāciju nekomentēja. Viņa arī atzīst — vienošanās par procentiem, kurus tirgotāji saņem par biļešu tirdzniecību, ir viens no sarežģītākajiem jautājumiem biļešu pieejamības nodrošināšanā. Tagad panāktā vienošanās ar lielveikalu ķēdēm, piemēram, prasījusi daudzus mēnešus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas