Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Policija atrisina auto spoguļu zagšanas lietu, ko filmēja Ķengaraga reindžers

Ar tā dēvētā Ķengaraga reindžera palīdzību, kurš filmēja naktīs automašīnu apzagšanu savas mājas pagalmā, policija aizturējusi septiņu cilvēku grupu. Zagļu grupējuma vaina ir pierādīta, uzskata policijā, kas materiālus nosūtījusi uz prokuratūru, kriminālvajāšanas uzsākšanai.           

Kopumā konstatētas un pierādītas 16 zādzību epizodes, lielākajā daļā gadījumu apzagti BMW un Mercedes - Benz marku automobiļi.           

Zagļi naktīs uzdarbojās Pļavnieku un Ķengaraga mikrorajonos no 2009.gada decembra sākuma līdz šā gada marta vidum. Viņi zaga automašīnu sānu spoguļus. Rīgas Ķengaraga iecirknī izmeklēšana tika sākta decembrī, pēc pirmajām zādzību epizodēm. Tikmēr, nesagaidot policijas izmeklēšanas rezultātus, kāds rīdzinieks uzstādīja kameras pie savas mājas un iegūtās liecības nodeva cietušajiem automašīnu īpašniekiem. Viņa kvalitatīvi uzņemtie videomateriāli lieti noderējuši arī policijai.

Pirmais grupējuma dalībnieks tika aizturēts 27.janvārī. Tas bija 1988.gadā dzimis, agrāk sodīts jaunietis no Pļavniekiem. Februārī tika aizturēti vēl divi agrāk sodīti jaunieši no Pļavniekiem – dzimuši 1980. un 1983.gadā. Visiem trim tika piemērots apcietinājums. Savukārt ar apcietinājumu nesaistītu drošības līdzekli tiesa piesprieda vēl diviem citiem grupējuma dalībniekiem - agrāk nesodītajiem 1986.gadā dzimušiem jauniešiem.

Zagtos spoguļus viņi piegādāja diviem pasūtītājiem – uzpircējiem, kuriem piemērota policijas uzraudzība. Viņi spoguļus pārsvarā pārdeva interneta portālā ss.lv, kur viena spoguļa cena svārstījās no pieciem līdz 15 latiem. Daļu noziedzniekiem neizdevās realizēt un spoguļi atdoti atpakaļ īpašniekiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas