Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Policijai lūdz izvērtēt ieroču aprites noteikumu ievērošanu bērnudārzā Pūcīte

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) lūdzis arī Valsts policijai izvērtēt noteikumu ievērošanu ieroču aprites jomā privātajā bērnudārzā Pūcīte, informē IKVD Uzraudzības departamenta direktors Normunds Venžega.

Jau ziņots, ka Pūcītes interneta vietnē ievietotajā fotogalerijā un videomateriālā redzams, kā pirmsskolas vecuma bērni rotaļājas ar īstām pistolēm, ložmetēju un granātām.

Venžega skaidroja, ka Ministru kabineta noteikumos Kārtība, kādā nodrošināma izglītojamo drošība izglītības iestādēs un to organizētajos pasākumos noteiktas izglītības iestādes vadītāja funkcijas izglītojamo drošības jautājumos, tajā skaitā tiesības ziņot pašvaldības policijai vai Valsts policijai, ja ir saņemta informācija vai rodas pamatotas aizdomas par gāzes pistoļu un šaujamieroču neatļautu iegādāšanos, lietošanu, glabāšanu, realizēšanu, kā arī pamudināšanu tos lietot izglītības iestādē vai tās teritorijā, kā arī ziņot par to vecākiem.

Šajos noteikumos ir paredzēts, ka izglītības iestādes iekšējos kārtības noteikumos jāietver nosacījumi, tajā skaitā gāzes pistoļu, šaujamieroču un auksto ieroču iegādāšanās, lietošanas, glabāšanas un realizēšanas aizliegums izglītības iestādē un tās teritorijā.

Venžega uzsvēra, ka atbilstoši Izglītības likumā noteiktajam izglītības iestādes vadītājs atbild par izglītības iestādes darbību un tās rezultātiem, par izglītības iestādes darbību reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu. Izglītības likuma 55.pantā noteiktas izglītojamā tiesības, tajā skaitā tiesības uz dzīvībai un veselībai drošiem apstākļiem izglītības iestādē un tās organizētajos pasākumos.

Lai vispusīgi un objektīvi izvērtētu IKVD rīcībā esošo informāciju, IKVD ir lūdzis privātās pirmsskolas izglītības iestādes Pūcīte vadītājai Līgai Tauriņai sniegt rakstveida paskaidrojumu par to, vai izglītības iestādes darbībā un pasākumos tiek nodrošinātas bērna tiesības uz dzīvībai un veselībai drošiem apstākļiem. "Pēc attiecīgās informācijas saņemšanas un izvērtēšanas IKVD tiks lemts jautājums par tālāku rīcību," teica Venžega.

Firmas.lv informācija liecina, ka SIA Bērnu radošais centrs Pūcīte 1200 kapitāla daļas 1200 latu vērtībā pieder Saeimas deputātam Imantam Parādniekam (VL-TB/LNNK).

"Šajā jautājumā ir sacelta absolūti nepamatota ažiotāža. Šo savdabīgo ažiotāžu ir sacēluši Kremļa mediji (..), kuru mērķis ir novērst uzmanību no tā, kā ar ordeņiem apkārušies un piedzērušies cilvēki 9.maijā degradē apkārtējo vidi," sacīja I.parādnieks, paužot neizpratni, kāpēc šī informācija nav tikusi aktualizēta jau marta beigās, kad viņš to bija publiskojis sociālajos tīklos.

Parādnieks skaidroja, ka bērniem bija iespēja iepazīties un apskatīt deaktivizētus ieročus, kurus to stāvokļa dēļ nevar vairs dēvēt par reāliem ieročiem. Politiķis noraidīja medijos pausto, ka bērni būtu rotaļājušies ar īstiem ieročiem.

Deputāts uzticas bērnu audzinātajām, kurām ir maģistra izglītība un kuras audzēkņiem profesionāli izskaidroja ieroču bīstamību. Viņš cer, ka izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis sīkāk iepazīsies ar šo situāciju un mainīs savu kritisko vērtējumu. Tikšanās ar bērniem notikusi saistībā ar leģionāru dienu 16.martā, kā arī ar mērķi pastāstīt par karavīru ikdienu.

Vaicāts, vai bērni pēc šī gadījuma nevarētu sākt pozitīvi uztvert ieroču izmantošanu, Parādnieks pauda neizpratni par šāda veida jautājumu. Viņš retoriski vaicāja, vai saskaņā ar šādu pieeju nevajadzētu noteikt vecuma ierobežojumus militāro parāžu apmeklētājiem, lai bērniem nerastos pozitīva attieksme pret tanku izmantošanu postījumu veikšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas