Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

precizēta - Birks uzdod "Rīgas satiksmei" informēt sabiedrību par degvielas iepirkumu

Pēc izskanējušās informācijas par iespējamu kontrabandas degvielas izmantošanu pašvaldībai piederošās SIA _Rīgas satiksme _saimnieciskajā darbībā, domes priekšsēdētājs Jānis Birks (TB/LNNK) pirmdien ticies ar uzņēmuma pārstāvjiem, kas apgalvojuši, ka "visi darījumi ir likumīgi," Dienai pastāstīja mēra preses sekretāre Kristīne Liepa.

Tādēļ J.Birks uzdevis _RS _dažu dienu laikā ar degvielas iegādes procedūru un pavadošajiem dokumentiem iepazīstināt sabiedrību, lai kliedētu bažas. _RS _valdes loceklis Igors Žagars un _RS _piederošās SIA _Degvielas apgāds_ padomes priekšsēdētāja Iluta Gaile (TP) J.Birkam dokumentāli apstiprināja, ka no RS puses nav bijuši pārkāpumi degvielas iepirkšanā no SIA _OVI_, kura valdes priekšsēdētājam un bijušajam īpašniekam Vladimiram Oderovam šovasar piespriests piecu gadu cietumsods par apjomīgu degvielas kontrabandu. Degviela _RS _piegādāta ar visu dokumentāciju, kas apliecinājusi tās legālo izcelsmi, norāda K.Liepa.  RS pārstāvji sarunas laikā arī uzsvēruši, ka līdz šim arī Valsts kontrole un Rīgas dome savās revīzijās nav konstatējusi pašvaldības uzņēmumā nekādus pārkāpumus ar degvielas iepirkumu.Šobrīd ar _RS _nepieciešamās degvielas piegādi un uzglabāšanu nodarbojas _RS _piederošais SIA _Degvielas apgāds_. Kā iepriekš rakstīja _Dienas bizness_, uzņēmums, aizbildinoties ar pieredzes trūkumu naftas produktu ievešanai muitas noliktavā, uzglabāšanā un tirdzniecībā, ar SIA _OVI _ir noslēdzis pilnvarojuma līgumu par naftas bāzes pārvaldīšanu. Laikraksts arī raksta, ka SIA _Degvielas apgāds_ kādreizējam īpašniekam advokātam Centim Zitānam caur ārzonas firmām ir saikne ar SIA _OVI_._RS _gan uzsver, ka apgalvojumiem par šaubīgiem darījumiem nav pamata. Degviela tiek piegādāta saskaņā ar 2006. gada atklāta konkursa rezultātiem un pilnvarojuma līguma noslēgšanas brīdī vēl nebija uzsākta kriminālprocesa izskatīšana. "Turklāt minētais kriminālprocess ierosināts par uzņēmuma amatpersonu, kas nav pietiekams pamats uzskatīt, ka pašam uzņēmumam būtu konstatēti saimnieciskās darbības pārkāpumi, kuru rezultātā būtu apdraudēta SIA _Degvielas apgāds_ saimnieciskā darbība," uzskata _RS_.Uzņēmums norāda, ka šobrīd tiek pārstrādāts SIA _Degvielas apgāds_ biznesa plāns un iespējams tiek plānota tā pārdošana, lai atgūtu investīcijas. Saistībā ar likumdošanas izmaiņām jautājums par valsts obligāto degvielas rezervju uzglabāšanu Latvijā vairs nav aktuāls un naftas bāzei tādējādi ir zudusi daļa no tās unikālajām konkurences priekšrocībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas