Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

precizēta - Rīgā par apkuri prasa maksāt avansā

Lai gan apkures sezona lielākajā daļā galvaspilsētas sākta tikai šonedēļ, Juglas iedzīvotājiem maksa par siltumu ierēķināta jau oktobra rēķinos. Apsaimniekotājs SIA Juglas nami taisnojas, ka gribējis atvieglot iedzīvotājiem nākamā mēneša maksājumus. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) gan norāda, ka apsaimniekotājs tā darīt nedrīkstēja.

Arī Rīgas domes (RD) augstākās amatpersonas ir pārsteigtas par šādu namu pārvaldes rīcību un pieprasīs tai paskaidrojumus. "Daļējs aprēķins par 2008.gada oktobri," šāds ieraksts oktobra komunālo maksājumu izdrukā nepatīkami pārsteidza daudzus Juglas iedzīvotājus. Lai gan lielākajā daļā galvaspilsētas apkuri pieslēdza tikai 15.oktobrī, jau šī mēneša rēķinos pašvaldības SIA Juglas nami klientiem lūdz samaksāt daļu no prognozētās summas par siltuma izmantošanu oktobra mēnesī. Uzņēmuma finanšu direktore Ārija Vjatere Dienai skaidro, ka ar šādu soli apsaimniekotājs vēlas nākt pretī iedzīvotājiem, lai nākošā mēneša apkures rēķins viņus nepārsteigtu. "Šajā sezonā cena par siltumenerģiju pieauga par 28,5 procentiem, tāpēc jaunās apkures sezonas sākums būtiski palielinās arī iedzīvotāju rēķinus par siltumenerģiju. Lai nākošajā mēnesī summa būtu mazāka, mēs piedāvājam daļu samaksāt jau iepriekš," saka A.Vjatere. Viņa gan piebilst, ka cilvēkiem ir iespēja izvēlēties, vai maksāt par vēl nesaņemto siltumenerģiju avansā, vai atlikt pilno summu uz nākošo mēnesi. Avanss katrai mājai un dzīvoklim tiek aprēķināts individuāli, ņemot vērā tā kopējo kvadratūru. Summa svārstās no desmit līdz divdesmit latiem. PTAC pārstāve Sanita Biksiniece skaidro, ka apsaimniekotājs tā var rīkoties tikai tad, ja šāda maksāšanas kārtība ir atrunāta līgumā. Ja tā nav, tad "klientam ir tiesības doties pie SIA Juglas nami pārstāvjiem un prasīt pārrēķinu." Namu pārvalžu līgumos punkts par priekšapmaksu nav iekļauts, atzīst A.Vjatere, taču piebilst, ka samaksātā nauda nekur nepazudīs — tā tikšot atskaitīta no nākamā maksājuma par apkuri. Par sociālo sfēru atbildīgais vicemērs Jānis Dinevičs (LSDSP) norāda, ka šāda rīcība no Juglas namu puses noteikti nav pareiza. "Ja nav bijusi vienošanās starp apsaimniekotāju un iedzīvotājiem, tādu rēķinu sastādīt nedrīkst," saka vicemērs. Līdzīgu viedokli 15.oktobra intervijā Latvijas radio pauda arī galvaspilsētas mērs Jānis Birks (TB/LNNK). Vicemērs norādīja, ka tuvākajā laikā prasīs uzņēmumam paskaidrot savu rīcību.

(precizēts mēnesis, par kuru saņemti rēķini)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas