Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pret plūdiem nostiprina Juglas ezera kanāla malu

Rīgā turpinās Juglas ezera kanāla malas nostiprināšanas darbi ar smilšu maisiem, lai vietējos iedzīvotājus pasargātu no plūdiem, aģentūru BNS informēja Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijas pārstāve Kristīna Ancāne.

Ezera krasta nostiprināšanas darbi turpinās Kanāla ielā pie Juglas ezera.

Lai darbi noritētu operatīvāk, iniciatīvu piedalīties izteikuši vietējie iedzīvotāji, Zemessardzes Studentu bataljona karavīri un Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijas darbinieki.

Aktīva rosīšanās Kanāla ielas malā notiek jau no pusdienlaika - maisos tiek bērtas smiltis, lai ar smilšu maisiem veidotu nostiprinājumu, kas pasargātu vietējos mazdārziņus, pagrabus un ceļus no aplūšanas. Plānots, ka līdz vakaram Juglas kanāla mala tiks nostiprināta ar papildus 1500 smilšu maisiem.

Jau vēstīts, ka kanāla malas nostiprināšana pret plūdiem tika sākta jau sestdien.

Vēstīts arī, ka svētdien vēja brāzmas visā valstī sasniegs 20-24 metrus sekundē, bet piekrastes rajonos - 27-32 metrus sekundē, un tas atbilst ļoti stipras vētras spēkam, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra (LVĢMA).

Vētra un ilgstoša, brīžiem stipra snigšana ilgs visu svētdienu un gaidāma arī naktī uz pirmdienu. Latvijas austrumos snigšana būs visstiprākā. Redzamība snigšanas laikā samazināsies līdz 200-500 metriem. Maksimālā gaisa temperatūra 0..-3 grādi, piekrastē Kurzemē līdz +2 grādiem. Rīgā ziemeļrietumu vēja brāzmas sasniegs 25-30 metrus sekundē, gaidāms ilgstošs putenis un gaisa temperatūra sasniegs 0..-1 grāds.

Vēstīts arī, ka svētdien jau ap plkst. 12 Kurzemē bija sākusies stipra vētra, Ventspilī vēja ātrums brāzmās sasniedzis 26 metrus sekundē. Ainažos un Kolkā vēja brāzmas bija līdz 20 metriem sekundē.

Līdz ar brāzmainajiem ziemeļu puses vējiem piekrastē, arī Rīgā, jau novērota un vēl gaidāma ūdens līmeņa paaugstināšanās.

Par stipru vētru pēc Boforta skalas uzskatāms vismaz 25 metrus sekundē spēcīgs vējš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:


Plūdu aizsargdambi veidos tikai kritiskā situācijā




Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas