Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Problēmas Rīgas valdošajā koalīcijā, visticamāk, mēģinās risināt neoficiālās sarunās

Tuvākajā laikā problēmas Rīgas valdošajā koalīcijā, visticamāk, mēģinās risināt neoficiālās sarunās starp valdošās koalīcijas un opozīcijas deputātiem.

Kā ziņots, pēc jauna Rīgas mēra ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas Saskaņa Rīgas domes frakcija. No frakcijas "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri - Rīgas domes vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs, kuri piektdien izslēgti arī no partijas kopumā.

Tas nozīmē, ka koalīcijas un opozīcijas balsis Rīgas domē patlaban dalās uz pusēm - kopā ar 28 koalīcijas deputātiem ierasti balso bezpartejiskais Oskars Putniņš, kas nozīmē, ka teorētiski koalīcijai ir 29 balsis, taču viens no "saskaņiešiem" - Maksims Tolstojs (S) Rīgas domē nav manīts, kopš viņa vārds izskanēja Rīgas tūrisma attīstības biroja korupcijas skandālā.

Jaunais Rīgas mērs Dainis Turlais (GKR) ir paudis gatavību strādāt kopā ar visiem 60 deputātiem, lai nodrošinātu pašvaldības funkcionēšanu. Viņš ir pieļāvis, ka kāda no komitejām varētu tikt nodota opozīcijas pārziņā, lai gan oficiālas sarunas ar opozicionāriem abu pušu starpā vēl nav notikušas.

Tikmēr opozīcijas frakciju vadītāji vienoti pauduši nostāju, ka neplāno piedalīties S/GKR bloka savstarpējos ķīviņos, tādēļ ne uz kādu sadarbību iziet neplāno. Vienlaikus opozicionāri norāda, ka situācija domē visu laiku mainās ļoti strauji, tādēļ pēc katra jauna pavērsiena tikšot lemts par turpmāko rīcību.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka turpmākās sarunas par valdošās koalīcijas stabilizēšanu, mēģinot pārdalīt amatus vai pārvilinot balsis, pagaidām notiks neoficiālās sarunās. Iespējams, koalīcija būtu gatava opozicionāriem piedāvāt vadīt pat vairākas komitejas vai ieņemt kādus citus ietekmīgus amatus, lai arī opozīcijas partijas ir solījušās šādus piedāvājumus nepieņemt.

Tikmēr no Saskaņas izslēgtie četri deputāti viedokļos atšķiras. Deputāts Aleksejs Rosļikovs (S) norādījis, ka turpinās atbalstīt bijušās partijas biedrus, jo "dome nav politiskais lauks". Savukārt Valērijs Petrovs ir norādījis, ka no partijas izslēgtie deputāti būtu gatavi dibināt arī savu frakciju, iespējams, pulcējot tai klāt arī citus biedrus.

Top komentāri

4 bēguļiem būs 2 varianti
4
Vai nu viņi saņems jaukus papildus ienākumus (caur kaut kādiem pašu vai radu ieņemtiem amatiem), vai arī presē sāks parādīties neglaimojošas vēstis part viņu dzīves gaitām. Bāzes materiālu var piemeklēt katram. Pārējais ir tikai literārās un vizuālās tehnikas jautājums.
Krievijas vēstniecība
K
drīz jaunajiem cilvēkiem liks saprast, kā jaunajiem cilvēkiem ir jārīkojas
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas