Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

PS: šobrīd ir svarīgāki projekti par Austrumu maģistrāli

Pilsoniskā savienības (PS) Rīgas Domes (RD) frakcija kategoriski iebilst Austrumu maģistrāles būvniecības ietvaros divu gadu laikā aizņemties 30 miljonus latu Viestura prospekta un Meža prospekta satiksmes pārvadam. Tā norāda, ka vienlaicīgi Dienvidu tilta būvniecībai trūkst līdzekļu, kā arī finansējums nepieciešams citām pašvaldības funkcijām.

RD lēmums par aizņēmumu paredz šogad 18,6 miljonus, bet nākamgad 13,3 miljonus latu Austrumu maģistrāles ietvaros tērēt Viestura prospekta un Meža prospekta satiksmes pārvada būvniecībai, atgādina PS.

PS uzskata, ka šī pārvada būvniecības uzsākšana tāpat kā Ziemeļu šķērsojuma būvniecība šobrīd nav vitāla nepieciešamība, ņemot vērā, ka Rīgā ir jau uzsākti un naudas trūkuma dēļ apstādināti citi, daudzus miljonus vērti projekti.

Dienvidu tilta trešās kārtas būvdarbiem šogad nepieciešami aptuveni desmit miljoni latu, bet pašvaldība šim nolūkam savā investīciju programmā šogad ir paredzējusi 2,7 miljonus. Par spīti tam, ka naudas trūkst Dienvidu tiltam un vairākus gadus Dienvidu tilta apkārtnes iedzīvotājiem būs jādzīvo praktiski milzīgā būvlaukumā, finansējums ir atrasts Austrumu maģistrāles būvniecībai un tālākai projektēšanai, secina PS.

Austrumu maģistrāle savienos Dienvidu tiltu ar Viestura prospektu. Rīgā ir uzsākts būvēt Austrumu maģistrāles posms no Gaujas ielas līdz Meža prospektam – tas ir 1,8 km garš ielas posms ar 4 joslu brauktuvi, kas atradīsies starp Meža kapiem un Mežaparku.

Finansējums Austrumu maģistrālei šogad paredzēts 2 177 507 latu apjomā un tiks ņemts no jau pieminētās investīciju programmas. Turklāt ar Domes lēmumu šogad ir apstiprināts aizņēmums Viestura prospekta un Meža prospekta satiksmes pārvada būvniecībai līdz pat 18 617 802 latiem.

"Tajā pašā laikā, par spīti tam, ka maijā Rīgas budžeta deficīts tika palielināts par 12,5 miljoniem latu un šogad sasniegs 32,4 miljonus, nauda Rīgas budžetā neatradās ne tikai Dienvidu tiltam, bet arī investīcijām tehnoloģiski-industriālajiem parkiem un Latvijas Tehnoloģiskajam centram uzņēmējdarbības konkurētspējas veicināšanai un jaunu darba vietu radīšanai," norāda PS. Pēdējās divas iniciatīvas iepriekš virzīja toreizējais PS RD frakcijas vadītājs Ģirts Valdis Kristovskis, bet tās dome noraidīja.

"Protams, ka palielinātā budžeta deficīta apstākļos finansējuma nav arī Asins donoru centram transporta izmaksu kompensācijām katram donoram tikai viena lata apjomā, naudas nav vecāku un bērnu apmācībām drošības jautājumos uz ceļiem, ūdeņiem un ugunsdrošības jautājumos vasaras brīvlaikā," teikts partijas paziņojumā. Tajā norādīts, ka naudas Rīgas budžetā pietiek projektam „Live Riga” un pilsētas atpazīstamības programmai, bet acīmredzot nepietiek Rīgas centra parku soliņu un celiņu salabošanai un sakopšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas