Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pulks: domei izdevumi būs jāmazina par 100 miljoniem

Prezentējot Jaunā laika frakcijas priekšlikumu apvienot Rīgas domes departamentus, trešdien vides komitejā opozīcijas deputāts Olafs Pulks (JL) izteicās, ka nākamā gada pašvaldības budžetā izdevumi būs jāsamazina aptuveni par 100 miljoniem latu."Tā domē runā, ka apmēram 100 miljoni būs jāsamazina.

Kaut kur tā nauda būs jāņem," sacīja deputāts, piedāvājot līdzekļus taupīt, apvienojot pilsētas attīstības departamentu ar vides departamentu un īpašuma departamentu ar komunālo departamentu. _JL _frakcija sagatavojusi lēmuma projektu, kas nosaka, ka administratīvie izdevumi reorganizācijas ceļā būtu jāsamazina par 15%. Lēmumprojekts paredz izveidot departamentu reorganizēšanas komisiju, kas apvienošanas darbu veiktu.

O.Pulks arī uzsvēra, ka neracionāla ir divu cilvēku atrašanās vides departamenta vadībā, proti, departamenta direktors Askolds Kļaviņš (LZP) reti ierodas darbā, bet viņu tajā laikā veiksmīgi aizvieto vietnieks Uldis Petrevics. "Šī Siāmas dvīņu darbība būtu jāpārgriež," norādīja deputāts.

Pret JL ieceri iestājās vides departamenta direktors A.Kļaviņš, norādot, ka viņa vadītās iestādes apvienošana ar attīstības departamentu būtu tas pats, kas "apvienot gāzes un bremzes pedāli." Viņš skaidroja, ka attīstības departaments ir tas, kas plāno pilsētas attīstību, savukārt vides departamentam veic kontrolējošu funkciju. Kā pieņemamu viņš vēl uzskatītu vides departamenta pievienošanu komunālajam departamentam, par ko iepriekš iestājās vicemērs Jānis Dinevičs (LSDSP). "Ar komunālo departamentu mēs vismaz neesam pretēji," piebilst direktors.

A.Kļaviņš arī sacīja, ka jau tagad departaments plānojis samazināt izdevumus par 10%, salīdzinot ar šo gadu. Atlaisti arī septiņi darbinieki. Vēl lielāku ietaupījumu budžetā par atsevišķu departamentu apvienošanu sniegtu visu iestāžu grāmatvežu un juristu apvienošana, viņš uzskata.

Savukārt vides komitejas locekle Maija Stefane (PS) nedomā, ka "departamenti ir tie, kam pirmajiem jāķeras klāt," iesakot pārskatīt aģentūru funkcijas, samazināt programmas un dažādus pasākumus.

Lai gan arī cietiem deputātiem bija iebildumu, komiteja nevarēja reorganizācijas ideju noraidīt, jo to iesniegusi frakcija. Tādēļ dokumentu tiks virzīts tālākai izskatīšanai. 

Diena jau rakstīja, ka Rīgas domes nākamā gada budžeta projektu nāksies pārstrādāt, samazinot izdevumus. Kā pirmdien norādīja mērs Jānis Birks (TB/LNNK), precīzs samazinājuma apmērs vēl neesot zināms, bet tas būs "desmitiem miljonu latu" apmērā. Tā rīkoties domi aicinājis premjers Ivars Godmanis (LPP/LC), jo tuvākajā laikā Saeimā tiks skatīts ekonomikas stabilizācijas plāns, kas paredzēs valsts izdevumu samazinājumu par 600 miljoniem latu un ietekmēs jebkuru pašvaldību.    

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Taupības vai dzīru budžets? Rīgas domnieki vēl iesniegs priekšlikumus

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas