Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Purvciemu papildinās trīs torņi

Pēc vairākiem gadiem Purvciemā, Dzelzavas ielā 74, blakus Mēbeļu namam iecerēts uzbūvēt trīs torņus 18, 19 un 24 stāvu augstumā, kur atrastos gan veikali un biroju telpas, gan arī dzīvokļi.

Pirmie trīs torņu stāvi paredzēti sabiedriskai funkcijai — pārtikas un rūpniecības preču veikalam pirmajā stāvā, birojiem un servisa pakalpojumu sniedzējiem otrajā un trešajā stāvā. Divos pazemes stāvos atrastos autostāvvietas. Bērnu rotaļlaukumiem vieta paredzēta gan namu pagalmā, gan uz labiekārtotas un apzaļumotas jumta terases trešajā stāvā. Sākot no ceturtā stāva, torņos paredzēts izbūvēt aptuveni 263 dzīvokļus.

Būvniecības ierosinātājs ir Selvaag Latvija, bet projektētājs Arhitekta K.Rukuta birojs. Kā liecina Firmas.lv datubāze, SIA Selvaag Latvija pilnībā pieder Norvēģijā reģistrētam uzņēmumam Selvaag Baltic Holding AS. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 370 000 latu, ziņo LETA. Selvaag Latvija vienīgais valdes loceklis ir Andris Pļāvējs. Sazvanīts viņš Dienai norādīja, ka, tā kā projekta īstenoša iecerēta pēc pāris gadiem, pašlaik viņš lieku publicitāti nevēloties, tāpēc sīkākus komentārus par būvniecības ieceri un plānotajām investīcijām viņš nesniedza.

Līdz 7.augustam Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijā notiek ieceres sabiedriskā apspriešana. Projekta materiāli pieejami arī Pilsētas attīstības departamenta interneta mājaslapā www.rdpad.lv sadaļā Sabiedriskās un publiskās apspriešanas.

Nekustamo īpašumu eksperti norāda, ka pašlaik var plānot dažādu objektu būvniecību, taču īstenot to būtu prātīgi pēc trim četriem gadiem. Uzņēmuma Latio vērtēšanas nodaļas vadītāja Diāna Štāle prognozē, ka tuvākajos gados notiks darījumi ar jau īstenotajiem projektiem, kuru pašlaik ir daudz: "Ja vēl ko jaunu plāno pēc trim gadiem, tad tas ir prātīgi. Būvniecības izmaksas samazinās un, kad tirgus atdzīvosies, būs ko piedāvāt. Turklāt, ja jaunos projektus saskaņā ar jaunākajām prasībām veidos energoefektīvus, tad tādiem varētu būt pieprasījums."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas