Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PVD bērnudārzam uzliek 500 latu sodu par pārkāpumiem ēdināšanā

Par pārtikas produktu termiskās apstrādes laikā neveiktajiem obligātajiem temperatūras mērījumiem, kā dēļ vairāki desmiti bērnu saslima ar salmonelozi, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) Rīgas 231. bērnudārza administrācijai ir uzlicis 500 latu sodu. Tas ir maksimālais likumdošanā paredzētais sods, ko par šādiem pārkāpumiem iespējams piemērot, _Dienai _skaidroja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Lai gan PVD inspektori, veicot pārbaudi bērnudārza virtuvē, nekonstatēja higiēnas prasību pārkāpumus un pārbaudes brīdī darbojās arī visas tehnoloģiskās iekārtas, sarunājoties ar bērnudārza personālu atklājās, ka virtuvē tiek izmantota novecojusi panna, kas dažkārt nedarbojas, turklāt virtuves darbinieki neveic regulārus temperatūras mērījumus produktu termiskās apstrādes laikā.

Ja bērnudārza virtuves darbinieki, ievērojot normatīvajos aktos noteikto, būtu kontrolējuši vai nu pannas vai gaļas iekšējo temperatūru, visticamāk bērni nebūtu inficējušies ar salmonelozi, jo gaļas iekšējai temperatūrai sasniedzot + 74 °C , slimību izraisītāji iet bojā, uzsver PVD.

 „Šis ir kārtējais gadījums, kas parāda, cik liela loma ir cilvēkam, kas gatavo ēdienu un viņa izpratnei par to, kas ir un kas nav droša pārtika. Var būt neskaitāmi noteikumi, kuros ierakstīts, ka virtuves personālam jāveic paškontrole, lai garantētu pārtikas nekaitīgumu un drošumu, var būt precīzi aprakstīts kas un kā ir jādara, ja personīgās atbildības līmenis ir zems, tad ne vieni noteikumi tur palīdzēt nevar”, saka PVD ģenerāldirektors Mareks Samohvalovs, „Tieši tādēļ dienests bērnudārza administrācijai ir piemērojis maksimālo naudas sodu, kas, protams, nekādā veidā nekompensē bērnu veselībai nodarīto kaitējumu. Es aicinu bērnu vecākus šajā un līdzīgos gadījumos, būt aktīviem un savas tiesības aizstāvēt tiesā.”

PVD ir veicis arī putnu gaļas piegādātāja pārbaudi. Noņemtajos putnu gaļas paraugos salmoneloze nav konstatēta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas