Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Radzevičs salstošajiem rīdziniekiem iesaka sildīties ar elektriskajiem sildītājiem

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs tiem pašvaldības namu iedzīvotājiem, kuriem vēl nav pieslēgta apkure, iesaka izmantot elektriskos sildītājus telpu apsildīšanai.Radzevičs izteicās, ka «visiem mājās elektrība ir pieejama, tādēļ nevajadzētu būt tā, ka nav iespējas kaut nedaudz apsildīt telpas».

Elektrisko sildītāju izmantošana mitekļu apsildei gan ir daudz dārgāka par centralizēto apkuri.Pēc apspriedes ar Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāju Vjačeslavu Stepaņenko (LPP/LC), pilsētas izpilddirektoru Juri Radzeviču un AS Rīgas siltums (RS) valdes priekšsēdētāju Normundu Talci Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) žurnālistus informēja, ka Rīgas dome kopā ar "Rīgas siltumu" izstrādāšot grafiku, kādā veidā tiks atmaksāti pašvaldību ēkās dzīvojošo iedzīvotāju parādi par siltumenerģiju.Trešdien, 20.oktobrī, šo grafiku apstiprināšot Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja, un pašvaldība par to informēs RS. Līdz ar to rīt sākšoties to namu pieslēgšana apkurei, kuri nav norēķinājušies par iepriekš saņemtajiem apkures pakalpojumiem, sacīja Ušakovs.Apkure namiem tiks pieslēgta pakāpeniski. Vispirms siltumenerģijas padevi atjaunos ēkām, kuru iemītnieki rēķinus maksājuši laicīgi. Pēdējie būs nami, kuru parādi par apkuri un silto ūdeni ir vislielākie, Dienai.lv teic Rīgas domes pārstāve Laila Īvande."Rīgas dome uzņemsies saistības ar "Rīgas siltumu", savukārt pēc tam nauda tiks piedzīta no namu pārvaldēm," sacīja Rīgas mērs.RS pārstāve Linda Rence informē, ka pašlaik 6,3 % Rīgas pašvaldībā esošo namu nav pieslēgta apkure.N.Ušakovs informē, ka no 15 pašvaldību namu pārvaldēm patlaban ievērojami parādi par iepriekš saņemtajiem apkures pakalpojumiem ir piecās namu pārvaldēs - SIA "Valdemāra nami", SIA "Mežciema namsaimnieks", SIA "Avotu nami", SIA "Sarkandaugava" un SIA "Kurzemes namu apsaimniekotājs".Patlaban pašvaldības namu pārvaldēm ir aptuveni 420 000 latu parādsaistības AS "Rīgas siltums". Savukārt Talcis pastāstīja, ka kopējais uzņēmuma debitoru parāds ir aptuveni 1,5 miljoni latu.Radzevičs uzskata, ka vislabākais līdzeklis, kā piespiest ļaunprātīgos nemaksātājus norēķināties par iepriekš saņemtajiem apkures pakalpojumiem, ir sabiedrības spiediens, piemēram, kaimiņiem pašiem citam citu mudināt samaksāt apkures parādu, it sevišķi, ja pastāv aizdomas, ka parādnieks ir tā sauktais ļaunprātīgais nemaksātājs.Iemesls situācijai, kad namu pārvaldēs sakrājušies lieli parādi par iepriekš saņemtajiem apkures pakalpojumiem, ir arī problēmas ar menedžmentu pašās namu pārvaldēs, sacīja Radzevičs. Viņš informēja, ka tiekot risināts arī jautājums ar dažu nesekmīgi strādājošo namu pārvalžu vadītāju nomaiņu. Jau patlaban nav pagarināts darba līgums ar SIA "Avotu nami" namu pārvaldnieku. Tā kā tiks optimizēts namu pārvalžu darbs, jaunajā uzņēmumā būs darbinieki, kas specializēsies parādnieku piedziņā, kā arī parādīsies vairāk apgrozāmo līdzekļu, kā rezultātā namu apsaimniekotājs varēs labāk norēķināties par komunālajiem un apkures pakalpojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas