Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rātslaukumā izvietotā izstāde par Latvijas vēsturi piesaista garāmgājēju un tūristu interesi

Partijas "Visu Latvijai!" Rātslaukumā šodien izvietotā izstāde "Latvija 1939-1991. No okupācijas līdz brīvībai." piesaistījusi gan nejaušu garāmgājēju, gan arī tūristu interesi.

Kā novēroja aģentūra LETA, pagaidām izstādes apmeklētāju nav daudz, tomēr daži ar neviltotu interesi ne tikai apskata fotogrāfijas, bet arī uzkavējas, lai izlasītu uz stendiem izvietoto tekstu.

Izstādē atainota Latvijas vēsture, jau sākot no Latvijas neatkarības pasludināšanas 1918.gada 18.novembrī, tomēr īpaši izcelti ir dati par Otro pasaules karu, okupācijas laiku, deportācijām, partizānu kustību Latvijā, dzīvi Padomju Savienībā un atmodas laiku Latvijā.

Apskatāmi arī vairāki šausminoši attēli, kuros redzami čekistu spīdzinātie un nogalinātie latviešu strādnieki un inteliģences pārstāvji.

Rātslaukumā skan latviešu leģionāru dziesmu ieraksti. Kārtības uzturēšanai izstādes norises vietā atrodas diezgan daudz policistu, novēroja aģentūra LETA.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja "Visu Latvijai!" līdzpriekšsēdētājs Imants Parādnieks, šodien plkst.17 un plkst.19 Rātslaukumā pie Okupācijas muzeja interesenti varēs arī noskatīties Edvīna Šnores dokumentālo filmu "Padomju stāsts".

Jau ziņots, ka svinot Otrā pasaules kara beigu 65.gadadienu, organizācija "9.maijs.lv" Uzvaras parkā pie pieminekļa šodien rīkos dažādus pasākumus.

Šodien svētku koncerts sāksies plkst.14 un turpināsies līdz plkst.21.30. Koncertā uzstāsies daudzi izpildītāji no Rīgas un Latvijas reģioniem, nacionālo biedrību kolektīvi un ansamblis no Baltkrievijas "Verasi". Plkst.20.40 uzstāsies pazīstamais latviešu dziedātājs Ainārs Mielavs.

Savukārt partija "Visu Latvijai!" atteikusies no pasākuma rīkošanas 9.maijā pie pieminekļa Uzvaras parkā, tādējādi ievērojami atvieglojot pašvaldībai lēmumu pieņemšanu par pasākumu norisi.

Tā vietā "Visu Latvijai!" šodien līdz plkst.22 plāno rīko izstādi Rātslaukumā un pie Okupācijas muzeja, lai "vērstu sabiedrības uzmanību uz vēl neatrisinātajiem jautājumiem par Latvijas deokupāciju un dekolonizāciju".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas