Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

RD: Taxify tarifu paaugstināšana Jaungada naktī bijusi nelikumīga

Rīgas domes Satiksmes departaments (RDSC) norāda, ka Taxify, Vecgada vakarā un Jaungada naktī paaugstinot pārvadājumu pakalpojuma tarifus vairākas reizes, rīkojās pretlikumīgi, portālu Diena.lv informēja RDSC pārstāve Una Ahuna-Ozola.

"Rīgas domes Satiksmes departaments, ņemot vērā izskanējušo informāciju, ka mobilā lietotne Taxify Vecgada vakarā un Jaungada naktī paaugstināja pārvadājumu pakalpojuma tarifus vairākas reizes pārsniedzot Rīgas domes saistošajos noteikumos noteiktos maksimālos tarifus, norāda, ka tā bijusi prettiesiska rīcība," informē Ahuna-Ozola. 

Mobilā lietotne Taxify brīdināja, ka Vecgada vakarā un Jaungada naktī tiks paaugstināti tarifi, taču norādīja, ka tie atbildīs Rīgas domes saistošajos noteikumos noteiktajiem taksometru maksimālajiem tarifiem.

Satiksmes departaments atgādina, ka pasažieru komercpārvadājumus ar taksometriem Rīgas pilsētas administratīvās teritorijas robežas ietvaros drīkst veikt tikai atbilstoši tarifiem, kas saskaņoti Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijā un, kas atbilst 2011.gada 29.marta Rīgas domes saistošajiem noteikumiem Nr.118 “Par maksimālo maksu (tarifiem) par pasažieru un bagāžas pārvadājumiem ar vieglo taksometru Rīgā”. Proti, atbilstoši šo noteikumu 1.punktam - maksimālā maksa (tarifs) Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā pasažieru pārvadājumiem ar vieglo taksometru, ir:

1.1. taksometra nolīgšanas tarifs – 2,13 euro (iekļaujot pievienotās vērtības nodokli);

1.2. attāluma tarifs – 0,71 euro par kilometru (iekļaujot pievienotās vērtības nodokli);

1.3. laika tarifs – 0,14 euro par minūti (iekļaujot pievienotās vērtības nodokli).

Augstākus tarifus, kā saistošajos noteikumos Nr.118 norādīts, nedrīkst piemērot.

Saskaroties ar situāciju, kad pasažierim tiek aprēķināta braukšanas maksa dubultā apmērā, vai pastāvot aizdomām par nesamērīgi augstu braukšanas maksu, pasažieris var nekavējoties saukt pašvaldības policiju, palūgt čeku un iesniegt to departamenta Kontroles dienestam pārbaudes veikšanai un iespējamās administratīvā pārkāpuma lietvedības uzsākšanai, kā arī atteikties no samaksas dubultā apmērā par sniegto pakalpojumu.

Satiksmes departaments atgādina, ka Taxify ir tikai platforma, jeb tā saucamais “zvanu centrs mobilās lietotnes formā", kas "saved" pakalpojuma sniedzēju ar klientu. Pakalpojuma sniedzējs ir pats pārvadātājs un tam ir jāievēro tikai tie tarifi, kurus tam ir saskaņojusi iepriekš minētā Licencēšanas komisija.

Ja Taxify uzdod programmā strādājošajiem taksometru vadītājiem paaugstināt tarifus, kas pārsniedz viņu pārvadātāja licencē noteiktos, šoferi ir spiesti rīkoties pretlikumīgi. Pārvadātājs par šādu rīcību var saņemt administratīvo sodu līdz pat 700 eiro apmērā, kā arī var draudēt licences anulēšana.

Top komentāri

Ainārs
A
Pašam nācās izmantot Taxify un tur pat bija Minimālā braukšanas maksa 14 EUR jeb ko var saukt arī par iekāpšanu un +- 1.5 EUR/km. Baloži -> Rīga, Pļavnieki 30 EUR
E
E
Labāk pasakiet, ko darīt tiem, kuri jau samaksājuši ar karti, kas pieslēgta app'am..
Enģeļa viesis
E
Liepājnieku vai citas valsts kantoris? Konkurence tirgū...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas