Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

RD atgādina par medikamentu iegādes kompensāciju trūcīgajām personām

Rīgas domes Labklājības departaments atgādina, ka no 1.oktobra trūcīgām personām izdevumus par zāļu grupas lētākajiem medikamentiem apmaksā pilnā apmērā, ja 2009.gadā no 1.oktobra līdz 31. decembrim cilvēks būs sasniedzis zāļu iegādes valsts nekompensētās daļas limitu 12,50 latu apmērā. 2010.gadā izdevumi par kompensējamajiem medikamentiem tiks apmaksāti, ja trūcīgā persona būs samaksājusi gada laikā samaksājusi 50 latus. Cilvēkam pašam jāseko līdzi saviem izdevumiem par kompensējamām zālēm!

Ja zāļu iegādes valsts nekompensētās daļas izdevumi būs lielāki par noteikto limitu, Veselības norēķinu centrs (VNC) pārmaksāto naudas summu atmaksās.

Lai varētu saņemt izziņu par valsts nekompensētās daļas limita (12,50 vai 50 latu robežas) sasniegšanu, VNC nodaļā jāuzraksta iesniegums un jāiesniedz šādi dokumenti: izziņas par atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam kopija (šī izziņa tiek izsniegta Rīgas Sociālajā dienestā, atbilstoši deklarētajai dzīvesvietai); kases čeki, kvītis (oriģināli), kas apliecina maksājumu veikšanu par kompensējamām zālēm (derīgi tikai tie kases čeki (kvītis), kas izdoti, sākot ar 1.oktobri); aptiekas izsniegtās recepšu kopijas par kompensējamām zālēm.

Nepieciešamos dokumentus un iesniegumu, var nosūtīt VNC nodaļai arī pa pastu.

Turpmāk trūcīgā  persona, saņemot kompensējamās zāles, aptiekā kopā ar īpašo recepti uzrāda šo VNC izziņu par valsts nekompensētās daļas limita sasniegšanu, kompensācijas kārtības ietvaros saņem bez maksas zāles vai medicīniskās ierīces, kuras ir vislētākās līdzvērtīgu zāļu grupā (references zāles), līdz VNC izziņas derīguma termiņam un  trūcīgas ģimenes (personas) statusa beigu termiņam. Izvēloties citas zāles, kuras ir ar tādu pašu zāļu aktīvo vielu (nereferences zāles), starpība būs jāapmaksā pašam, informē dome.

Izziņa derīga ne ilgāk, kā līdz kārtējā gada 31.decembrim.

Nākamajā  gadā maksājumu apliecinošie dokumenti būs jākrāj no jauna. Kopējai valsts nekompensētās daļas summai sasniedzot noteikto limitu Ls 50, pacientam atkal jādodas uz VNC nodaļu, lai saņemtu izziņu no jauna.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas