Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

RD balso pret Pētera baznīcas nodošanu luterāņiem

Rīgas dome otrdien tomēr nolēma nenodot Svētā Pētera baznīcu Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) īpašumā. Pēc vairāk nekā stundu ilgām debatēm 22 deputāti balsoja pret baznīcas nodošanu luteriskās baznīcas īpašumā, bet seši atturējās.

Jautājums tika skatīts, pamatojoties uz Saeimā pirmajā lasījumā pieņemto "Rīgas Svētā Pētera baznīcas likumu". Savukārt Rīgas domes Juridiskās pārvaldes vadītājs Jānis Liepiņš sēdē skaidroja, ka domes lēmums nebūs izšķirošs, lemjot par likumprojektu Saeimā.

"Pētera baznīca ir Rīgas pilsētas simbols, un ar simboliem nevar tirgoties un tos nevar dāvināt," uzsvēra Viktors Kalnbērzs ("Dzimtene/Latvijas Sociālistiskā partija").

Vienīgais par baznīcas nodošanu luteriskajai draudzei debatēs izteicās Andris Ameriks ("Latvijas Pirmā partija/Latvijas ceļš"), skaidrojot, ka nevienam nav pamata baidīties, ka luteriskā draudze izjauks baznīcu "pa ķieģelītim un aiznesīs prom".

Jau vēstīts, ka LELB jau iepriekš pauda gatavību uzņemties rūpes par baznīcas uzturēšanu un tajā notiekošo, lai tā varētu pilnībā īstenot savas sakrālās funkcijas, vienlaicīgi nodrošinot turpmāku tūrisma un kultūras dzīves aktivitāšu attīstību.

Atdodot baznīcu tās vēsturiskajai īpašniecei LELB, tiktu atjaunots vēsturiskais un tiesiskais taisnīgums un pilnvērtīgi nodrošināts ēkas kā kulta celtnes statuss. Tas veicinātu arī baznīcas sadarbību ar Rīgas domi pilsētai svarīgu ceremoniju norisēs un aktivizētu kultūras dzīvi konkrētajā dievnamā, uzskata LELB.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas