Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

RD būvvaldi atdalīs no Attīstības departamenta

Būvvalde vairs nebūs pilsētas Attīstības departamenta pakļautībā, bet funkcionēs kā patstāvīga pašvaldības iestāde — to šodien nolēma Rīgas domes (RD) deputāti, apstiprinot Attīstības departamenta reorganizācijas plānu. Pēc reorganizācijas katrs nodarbosies ar savu lietu — Attīstības departaments gādās par pilsētas plānošanu, bet būvvalde un būvinspekcija pieņems konkrētus lēmumus par vai pret būvniecības atļaušanu un nodarbosies ar to izpildes uzraudzīšanu.

Diena jau rakstīja, ka šādi pašvaldība cer mazināt iespējamos interešu konfliktus būvniecības jomā, kas atzīta par vienu no korupcijas riskiem bagātāko RD.

Doma par Attīstības departamenta reorganizēšanu kā vienu no korupcijas risku mazināšanas veidiem izskanēja februārī, kad aizdomās par dalību kukuļošanā aizturēja bijušo departamenta direktoru Vilni Štramu un līdzšinējo tā administrācijas vadītāju Raimondu Janitu. Tad izskanēja, ka 65 000 eiro kukulis, iespējams, dots, lai firmai NCC Spilve Development, kas Dzirciema ielā grib būvēt daudzdzīvokļu namu kompleksu, nebūtu jāizstrādā detaļplānojums. Sākotnēji tas bija uzlikts, bet vēlāk tika atcelts.

Jau vēstīts, ka paralēli reorganizācijai departamenta pārstāvji maija beigās dosies uz Amsterdamu, kur iepazīsies ar viņu pieredzi korupcijas mazināšanā attīstības jomā un dažādu e–pakalpojumu ieviešanu. Vasarā, iespējams, varētu tikt organizēts arī komandējums uz Zviedriju vai Somiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas