Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

RD departaments par 19,2 tūkstošiem latu iegādāsies inventāru algoto sabiedrisko darbu veikšanai

Rīgas domes (RD) Mājokļu un vides departaments par 19,2 tūkstošiem latu paredzējis iegādāties inventāru algoto sabiedrisko darbu veikšanai, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Tajā vēstīts, ka bezdarbniekiem, kuri tiks nodarbināti algotajos pagaidu sabiedriskajos darbos, nepieciešamos materiālus un inventāru piegādās darba mašīnu un to piederumu vairumtirgotājs Sanistal.

Jau vēstīts, ka RD un Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) parakstīja vienošanos par dalību aktīvākajā nodarbinātības programmā "Algoti pagaidu sabiedriskie darbi". Paredzēts, ka Rīgā algotajos pagaidu sabiedriskajos darbos strādās 810 bezdarbnieku, un pašvaldība tos nodrošinās ar nepieciešamo inventāru.

Plānots, ka katrs nodarbinātais saņems atlīdzību 100 latu mēnesī, ja būs nostrādājis visas mēneša darbdienas. Bezdarbniekam, ja nepieciešams, tiks apmaksāta obligātā veselības pārbaude 20 latu apmērā, kā arī NVA veiks nelaimes gadījumu apdrošināšanu darbavietā un 10 latu – valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas pensiju apdrošināšanai. Saskaņā ar līgumiem, kas parakstīti starp pašvaldības institūcijām un NVA, līdz 31.martam projekts tiek finansēts no valsts budžeta, bet pēc tam – no Eiropas Sociālā fonda. Rīgas dome projektu līdzfinansēs 325,5 tūkstošu latu apmērā.

Algoto pagaidu sabiedrisko darbu vietas pašvaldībā izveidotas mazkvalificētu darbu veikšanai, kur nav nepieciešama iepriekšēja speciāla kvalifikācija. Šos darbus īsteno tādās darbavietās, kuras pašvaldību institūcijās, biedrībās vai nodibinājumos izveidotas no jauna vai kurās vismaz četrus mēnešus, pirms bezdarbnieks sācis dalību pasākumā, nav nodarbināta neviena cita persona.

Pagaidu sabiedriskie darbi tiek organizēti, lai sniegtu atbalstu bezdarbniekiem, kuri nesaņem bezdarbnieka pabalstu un ir reģistrēti NVA vairāk nekā sešus mēnešus. Gada laikā bezdarbnieks secīgi vai ar pārtraukumiem tiek nodarbināts ne ilgāk kā četrus mēnešus, taču šajā pasākumā viņš varēs iesaistīties arī atkārtoti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas