Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

RD iesaka, kā apbraukt Brasas pārvadu

Lai apbrauktu Brasas pārvadu, kas slēgts ūdensvada plīsuma dēļ, Rīgas domes Satiksmes departaments Mežaparka autovadītājiem iesaka izmantot Džutas ielas dzelzceļa pārbrauktuvi un dzelzceļa pārbrauktuvi Krustabaznīcas ielā. Savukārt Vecmīlgrāvja autovadītājiem – izmantot Jaunciema gatvi un tālāk Brīvības gatvi.

Tuvākās iespējamās dzelzceļa šķērsošanas vietas autovadītājiem ir pārvads pār dzelzceļu Gustava Zemgala gatvē jeb t.s. Vairoga pārvads un dzelzceļa pārbrauktuve Tilta ielā, informē Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ieva Prauliņa.

Taču, izmantojot tikai šīs dzelzceļa šķērsošanas vietas, to pievedceļus papildus noslogo aptuveni 20 tūkstoši transportlīdzekļu diennaktī, kas iepriekš izmantoja Brasas pārvadu. Tādējādi uz ielām, kas ved uz šīm vietām, ievērojami palielinās satiksmes noslodze un satiksmes plūsma kļūst daudz lēnāka, arī Viestura prospektā un Brīvības gatvē.

Tāpēc satiksmes noslodzes mazināšanai šajās vietās Satiksmes departaments iesaka autovadītājiem izmantot arī dzelzceļa pārbrauktuves Džutas ielā, Krustabaznīcas ielā, kā arī izmantot Jaunciema gatvi.

Lai uzlabotu satiksmes plūsmu, šobrīd ir izslēgta luksoforu darbība Viestura prospekta un Meža prospekta krustojumā, satiksmi šeit regulē ceļu policija.

Tā kā pēc SIA Rīgas ūdens sniegtās informācijas satiksmi uz Brasas pārvada būs iespējams atjaunot līdz 10.martam, autovadītājiem jārēķinās, ka ceļā būs nepieciešams ilgāks laiks nekā ierasts.

Kā ziņots, sakarā ar ūdensvada avārijas novēršanas darbiem visu veidu transporta un arī gājēju satiksme uz Brasas pārvada ir slēgta. Taču sabiedriskā transporta pasažieru pārvadājumi tiek nodrošināti – 11. tramvaja vietā kursē divi speciālie autobusu maršruti. Mainīts 9.autobusa maršruts. Gājējiem ir iespēja šķērsot dzelzceļa sliedes pa gājēju pāreju blakus pārvadam.

Uzzināt par izmaiņām Rīgas pašvaldības sabiedriskā transporta satiksmē var pa bezmaksas tālruni 80001919.

(papildināta ar ceļu karti)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KĀ APBRAUKT?

Informācija Rīgas domes mājas lapā

RD IETEIKUMI:

Īsākie maršruti nokļūšanai Viestura prospekta un Meža prospekta virzienā ar automašīnu ir:

1) Duntes iela - Tilta iela;

2) Klijānu iela - Klusā iela – Laktas iela – Duntes iela – Tilta iela;

3) Brīvības iela – pārvads pār dzelzceļu Gustava Zemgala gatvē – Gaujas iela – Aizsaules iela – Varoņu iela – Meža prospekts.

Īsākie maršruti nokļūšanai uz centru:

1) Viestura prospekts – Tilta iela – Duntes iela;

2) Viestura prospekts – Meža prospekts – Varoņu iela – Aizsaules iela – Gaujas iela – pārvads pār dzelzceļu Gustava Zemgala gatvē – Brīvības iela.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas