Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

RD noraida visus pieteiktos 16.marta pasākumus

Rīgas domes atbildīgā komisija pirmdien nedeva atļauju nevienai no trim organizācijām, kas vēlējās rīkot pasākumus 16.martā. Rīgas domes izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis pastāstīja, ka saskaņā ar likumu Sapulču, piketu un gājienu pieteikumu izskatīšanas komisijai ir jāņem vērā drošības iestāžu apsvērumi un šajā gadījumā tika saņemta informācija, ka var atkārtoties līdzīgi grautiņi kā 13.

janvārī vai pat vēl nopietnāki, jo esot organizācijas, kas tam gatavojas. Policija uzsvēra, ka ir gatava rīcībai jebkurā gadījumā. Komisija pieņēma lēmumu balsojot, jo daži komisijas locekļi - Ģirts Auškāps un Raimonds Vilde iestājās, ka jāatļauj pasākumi, bet policijai jānodrošina kārtība, savukārt Helmī Stalte pauda, lai atļauj _Daugavas vanagu _pieteikto gājienu. Balsojuma rezultātā netika atļauts neviens pasākums.

Daugavas vanagu pārstāvis Jānis Atis Krūmiņš pēc sēdes sacīja, ka lēmums neatrisina problēmu un attieksmi pret leģionāriem. Par viņiem domā tikai 16 dienas gadā – no 1. līdz 16.martam, bet pārējā laikā valsts neliekas ne zinis. Viņi varētu lēmumu pārsūdzēt administratīvajā tiesā. Viņš arī sacīja, ka gājienu bez atļaujas neorganizēs, taču pieļāva, ka tas notiks jebkurā gadījumā.

Organizācijas Rodina pārstāvis Eduards Gončarovs jau iepriekš sacīja, ka būs apmierināts, ja netiks atļauts neviens no pasākumiem, taču, ja Daugavas vanagi šo lēmumu pārsūdzēs, visticamāk, viņi rīkosies tāpat. Uz jautājumu, ka Daugavas vanagu pārstāvis pieļāva ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa, E.Gončarovs atbildēja, ka tā nebūšot nacisma propaganda un viņi iestājas tikai pret organizētu gājienu.

Diena jau rakstīja, ka domē tika saņemti trīs pieteikumi publiskiem pasākumiem 16.martā. No plkst.10 līdz 13 pie Brīvības pieminekļa biedrības Rodina pārstāvis E.Gončarovs bija pieteicis sapulci Par brīvu Latviju bez nacisma ar 20 cilvēku piedalīšanos. No plkst.13 līdz 14 bija plānots tradicionālais leģionāru gājiens pēc dievkalpojuma no Doma baznīcas līdz Brīvības piemineklim, ko pieteikusi organizācija Daugavas vanagi Latvijā. Iecerēts, ka tajā piedalīsies 300 cilvēki, arī otra leģionāru organizācija — Latvijas Nacionālo karavīru biedrība, partija Visu Latvijai un citi līdzīgi domājošie. Rīgas domnieks Genadijs Kotovs (PCTVL) no plkst.17 līdz 18 pie Laimas pulksteņa bija iecerējis sapulci Par pilsonisko mieru un labklājību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:

Riekstiņš: pamācošais tonis par 16.martu Krievijai jāatmet

Bažas par drošību 16.martā lielākas nekā citus gadus

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas