Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

RD opozīcija neatbalstīs parakstu vākšanu par Ušakova demisiju

Rīgas domes bloka Vienotība deputāti iestājas par saliedētu sabiedrību Latvijā, un nevēlas vērst plašumā jebkāda veida nacionālus nemierus, pretnostatot atsevišķas sabiedrības daļas, tādēļ Vienotības deputāti neatbalstīs biedrības Demokrātiskie patrioti ierosināto parakstu vākšanu par Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (Saskaņas centrs) demisiju, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes deputāts Olafs Pulks (Vienotība).

Rīgas domes bloka Vienotība deputāti uzsver, ka atbalsta latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, jo Latvija ir nacionāla valsts un valsts valodas statuss noteikts Latvijas Republikas Satversmē. "Demokrātiskā valstī konstitūcija ir galvenais likums, kas savā darbībā jāievēro gan parlamentam, gan izpildvarai," norādīja O.Pulks.

O.Pulks atgādināja, ka 2009. gadā N.Ušakovs bijis Saeimas deputāts un devis zvērestu Latvijas tautas priekšā būt uzticīgam Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti.

Vienotība deputāti gan uzskata, ka tik augsta līmeņa amatpersonas rīcība ir neētiska, tādēļ nolemts vērsties Rīgas domes Ētikas komisijā, kurai lūgs izvērtēt N.Ušakova rīcību.

Kā ziņots, O.Pulks izteicies, ka Rīgas mēram no amata vajadzētu atkāpties pašam, ņemot vērā paša iepriekš izvirzītā principa pārkāpšanu un piedalīšanos parakstu vākšanā par valsts valodas statusa piemērošanu krievu valodai.

Jau vēstīts, ka N.Ušakovs parakstījies par referenduma sarīkošanu krievu valodas statusa jautājumā.

Vienotības deputāti atzīst, ka N.Ušakova vadības stilu Rīgas domē nekad nav atbalstījuši, uz ko vairākkārt arī norādījuši. "Mēs joprojām uzskatām, ka N. Ušakova vadītajā Rīgas domē nav ieviesti labas pārvaldības principi, ko pierāda izpildvaras un lēmējvaras saplūšana, sasteigtu un necaurskatāmu lēmumu pieņemšana, kas apliecina, ka Rīgai trūkst kārtīga un atbildīga saimnieka," skaidroja O.Pulks.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas