Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

RD plāno pieņemt jaunus noteikumus par sabiedriskā transporta lietošanu

Tuvākajā laikā Rīgas dome plāno pieņemt jaunus saistošos noteikumus par pilsētas sabiedriskā transporta lietošanu. Noteikumu projektu otrdien akceptēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Salīdzinot ar šobrīd spēkā esošo regulējumu, saistošie noteikumi tiek papildināti ar normām, kas attiecas uz paaugstināta servisa (minibusu) pārvadājumiem. Noteikumos papildus precizēti atsevišķi ar sabiedriskā transporta lietošanu saistīti jautājumi – par priekšrocībām noteiktām pasažieru kategorijām iekāpt transportlīdzeklī un izmantot sēdvietas, vienreizējās biļetes iegādi pie transportlīdzekļa vadītāja, biļetes derīguma nosacījumiem, durvju atvēršanu un aizvēršanu, ņemot vērā jauno tramvaju tehnisko specifiku, u.c. Noteikumos iekļautas arī normas par aizliegumiem pasažieriem veikt darbības, kas nodara kaitējumu pārvadātāja transportlīdzekļiem vai citiem pasažieriem.

Lai mazinātu pārpratumus un konfliktsituācijas biļešu kontroles laikā, saistošie noteikumi papildināti ar paskaidrojošu normu, ka pasažiera pienākums ir nekavējoties izkāpt no sabiedriskā transportlīdzekļa vai iegādāties vienreizējo braukšanas biļeti, ja elektroniskais kartes lasītājs nav veicis brauciena autorizāciju. Ja brauciena autorizācija netiks veikta pārvadātāja vainas dēļ, pasažierim radītos zaudējumus kompensēs pārvadātājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas