Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

RD Torņkalna memoriāla pabeigšanai piešķir 122 000 latu

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja trešdien nolēma Komunistiskā terora upuru memoriāla pabeigšanai Torņakalnā piešķirt 122 000 latu. 

"Jau vairāk nekā desmit gadus šī pieminekļa iecere nav tikusi līdz galam īstenota. No pilsētas infrastruktūras fonda piešķirtais finansējums ļaus novest iesākto darbu līdz galam, kā arī labiekārtot apkārtni," norādīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Šā gada pilsētas budžetā Rīgas pieminekļu aģentūrai jau ir piešķirti 56 000 latu Torņkalna memoriāla 2.kārtas darbiem, bet to pilnīgai pabeigšanai vēl nepieciešami 122 000 latu.

Tēlnieka Paula Jaunzema un arhitekta Jura Pogas radītais monuments atklāts 2001.gadā, taču līdzekļu trūkuma dēļ uzstādīta  tikai skulpturālā kompozīcija, taču piemineklis netika izgaismots un  netika  veikta visas pieguļošās teritorijas labiekārtošana.

Monumenta 2.kārtas darbos plānots skulpturālo ansambli papildināt ar akmeņiem, kas satur skaidrojošu informāciju. Zālienā tiks izvietotas melna akmens plāksnes, lai varētu piekļūt pie pieminekļa un tur nolikt ziedus. Atbilstoši autoru iecerei, kompozīcijas malā tiks izvietoti 18 stikla paneļi, kuros tiks iegravēta informācija par represijās cietušajiem un viņu vārdi. Plānots arī atjaunot bruģi un trotuārus Vilkaines ielai, kas ved uz monumentu, izbūvēt uzejas uz dzelzceļa stacijas peroniem, kā arī izveidot speciālu izgaismojumu, papildināt apstādījumus un nodrošināt videonovērošanu.

"No infrastruktūras fonda piešķirtais finansējums ļaus nekavējoties izsludināt konkursu un operatīvi uzsākt darbus. Ja viss veiksies kā iecerēts, ansambli varēs pabeigt jau šā gada laikā," saka Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja p.i. Vadims Jerošenko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas