Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Rīdzenes iela - gājēju ceļš

Lai gan u/v Centrs rekonstrukcijas laikā tika solīts, ka pārsegtā iela saglabās savu funkciju, nu tā ir atvērta tikai gājējiem. Kā pārliecinājās Diena, Galerija Centrs īpašnieki ir izpildījuši tikai vienu no solījumiem, kas skar par tirdzniecības centra sastāvdaļu kļuvušo Rīdzenes ielu. Proti, ja pirmajos mēnešos pēc universālveikala Centrs rekonstrukcijas pārsegto ielu ikviens varēja izmantot tikai no plkst.

10 līdz 22, tad tagad "atsevišķas tehniskās problēmas" ir atrisinātas un Vecrīgas iela pēc ilga pārtraukuma rīdziniekiem un pilsētas viesiem atkal ir pieejama visu diennakti. Savukārt no solītā saglabāt tai ielas funkciju, kas nozīmē, atstāt to pieejamu gājējiem un riteņbraucējiem, gan ir paklusām atkāpusies - uzlīmes uz stiklotās ēkas ārdurvīm un veikala apsargu teiktais liecina, ka ielu drīkst izmantot vienīgi gājēji.

Neļauj braukt


Vislielāko kritiku u/v Centrs rekonstrukcijas projekta saskaņošanas laikā norvēģu kompānija Linstow Varner (tagad Linstow Center Management) izpelnījās tieši vēlmes dēļ pārsegt Rīdzenes ielu, veidojot stiklotu pasāžu. Pēc ilgām diskusijām tas tomēr tika atļauts, bet ar nosacījumu, ka pasāžai jābūt publiski pieejamai visu diennakti, bet ielai - saglabāt savu sākotnējo funkciju.

Lai to pārbaudītu, Dienas žurnāliste Ieva Alberte iebrauca Rīdzenes ielā ar velosipēdu. Taču tirdzniecības centra apsargi aizrādīja, ka ar riteni pa to pārvietoties aizliegts, par ko liecinot arī mazas zīmītes uz galerijas durvīm, kā alternatīvu piedāvājot žurnālistei iziet ielai cauri, stumjot riteni.

Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītājs Juris Dambis un Rīgas domes pilsētas attīstības departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Marija Ābeltiņa Dienai iepriekš gan apliecināja, ka Rīdzenes ielai ir ielas statuss un riteņbraucēji pa to pārvietoties drīkst. Uz lūgumu to precizēt vēlreiz, satiksmes departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa atbildēja, ka par to vajadzētu interesēties īpašuma departamentā, jo tas ar Linstow Center Management esot slēdzis ielas nomas līgumu, kurā atrunāti visi noteikumi. Tur Dienai savukārt parādīja uz satiksmes departamenta durvīm, paskaidrojot, ka iela joprojām esot pašvaldības īpašumā un uz to attiecas visi noteikumi, tāpat kā jebkurai citai ielu.

Pēc atkārtotas vēršanās ar jautājumu satiksmes departamentā I.Prauliņa apstiprināja, ka Rīdzenes iela ir noteikta kā gājēju iela, tāpēc uz tās arī novietota ceļa zīme Gājēju ceļš. "Saskaņā ar satiksmes noteikumiem gājējs ir arī persona, kura stumj velosipēdu," piebilda I.Prauliņa.

Aizbildinās ar drošību


To, ka riteņbraucēji pārsegtajā Rīdzenes ielā nav vēlami, apstiprina arī Galerija Centrs direktore Aija Rezevska, skaidrojot to ar rūpēm par veikala apmeklētāju drošību. "Jāņem vērā Vecrīgas specifika - ielas šaurība. Lai aktīvā cilvēku plūsmā uz ielas nodrošinātu gājēju drošību, īpaši bērnu, kas ierodas ar un bez vecākiem, Galerijas Centrs apsardze iespēju robežās veic arī kustības drošības uzraudzību," saka A.Rezevska, pieļaujot, ka tas varētu būt par pamatu aicinājumam nokāpt no riteņa un pārsegto ielas posmu veikt, stumjot to. Viņa vēl piebilst, ka riteņbraucēji netiek ierobežoti laikos, kad cilvēku plūsma Rīdzenes ielā ir mazāk aktīva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas