Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rīdzinieki par apkuri maksās mazāk

Rīdziniekiem jau no 1.februāra siltums būs lētāks par 4,4%, salīdzinot ar janvāri, kas ir 42,81 Ls/MWh (bez PVN). Siltuma cena kļūs lētāka arī martā un aprīlī, pateicoties samazinātajai dabasgāzes tirdzniecības cenai februārī un prognozēm nākamajiem diviem mēnešiem, kas atbilst 210 Ls/tūkst.nm3.

AS Rīgas siltums padomes priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko: „Esam priecīgi paziņot rīdziniekiem pozitīvu ziņu par siltuma cenas samazināšanu turpmākajai apkures sezonai. Arī martā un aprīlī mēs varēsim samazināt siltuma cenu par 4,4%, salīdzinot ar janvāri, jo AS Latvijas Gāze prognozē dabasgāzes tirdzniecības cenas kritumu arī šiem mēnešiem.

Turklāt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā esam iesnieguši jauno siltumenerģijas tarifu projektu, kā rezultātā nākotnē siltums būs par 3% vēl lētāks, salīdzinot ar pašreizējo tarifu.  Tas, iespējams, pateicoties attīstītajiem zaļās enerģijas projektiem siltumcentrālēs Ziepniekkalns un Zasulauks.

Uzņēmuma vadība un padome veic pārdomātu attīstības politiku, investīcijas un peļņu novirzot aktivitātēs, kas vērstas uz tarifa, siltuma ražošanas un pārvades izdevumu samazināšanu. Mūsu stratēģiski pārdomātas investīcijas sāk nest augļus. Šis ir arī veids, kas ļauj noturēt siltuma cenu rīdziniekiem. Domāju, ka šie nav pēdējie soļi siltuma cenu stabilizēšanā.”

Siltumenerģijas cena februārī, martā un aprīlī noteikta, pamatojoties uz akciju sabiedrības Latvijas Gāze šī gada 8.februārī publicēto paziņojumu laikrakstā Latvijas Vēstnesis - par dabasgāzes tirdzniecības gala tarifiem februārī un prognozēm martā, aprīlī.

Atsaucoties uz akciju sabiedrības Latvijas Gāze paziņojumā pausto informāciju, februārī dabasgāzes tirdzniecības cena ir 210 Ls/tūkst.nm3, šāda cena prognozēta arī martā un aprīlī. Tādējādi sagaidāms, ka siltumenerģijas cena martā un aprīlī būs 42,81 Ls/MWh. 

Rīgā siltumenerģijas cena februārī ir zemākā starp Baltijas valstu galvaspilsētām. Tā ir par 28% zemāka nekā Viļņā un par 13% zemāka, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas cenu Tallinā.

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2012.gada 27.aprīļa lēmumam Nr.110 „Par akciju sabiedrības Rīgas siltums siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifiem”, siltumenerģijas cena var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai. 

Uzņēmums ik mēnesi savā interneta mājaslapā www.rs.lv informē par faktiski piemērojamo siltumenerģijas cenu, balstoties uz AS Latvijas Gāze publicēto paziņojumu laikrakstā Latvijas Vēstnesis līdz tekošā mēneša 10.datumam par dabasgāzes tirdzniecības cenu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas