Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Rīdziniekiem krasi varētu pieaugt maksa par siltumu

Energotarifu pieaugums šogad, visticamāk, neaprobežosies tikai ar gāzes cenas pieaugumu šajā vasarā, jo arī a/s Rīgas siltums (RS) nākamo apkures sezonu paredzējis sākt ar jaunu tarifu. Maksa varētu pieaugt pat vairāk kā divas reizes, sasniedzot, piemēram, 100 latu mēnesī par 50 kv.m lielu dzīvokli.

Reālais pieaugums gan būs skaidrs tikai pēc jauno gāzes tarifu noteikšanas. Kā ziņots, šajā pirmdienā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) sāka pēc būtības skatīt a/s _Latvijas gāze_ (_LG_) iesniegto dabasgāzes tarifa projektu. "Jebkurā gadījumā ir skaidrs, ka gāzes tarifi paaugstināsies. Ja mums siltuma ražošanas izmaksās 80% ir gāzes izmaksas, tad ar tādu tarifu, kas ir pašreiz mēs nevarēsim izdzīvot nākamajā sezonā," _Dienai _saka _RS _informācijas daļas vadītājs Andris Sproģis. Viņš gan nevarēja pateikt, par cik konkrēti paredzēts tarifu paaugstināt, taču norādīja, ka uz katriem 10% gāzes tarifa pieauguma _RS _apkures maksu būs nepieciešams paaugstināt par 7—8%.Par sociālo jomu atbildīgais Rīgas vicemērs Jānis Dinevičs (LSDSP), atsaucoties uz _RS _viņam adresētu vēstuli, _Dienai _atklāja, ka pēc uzņēmuma aplēsēm vidējā maksa par siltumu 50 kv.m lielā dzīvoklī nākamajā apkures sezonā varētu sasniegt 100 latus. Salīdzinājumam — šajā februārī Rīgā vidējā maksa par 50 kv.m dzīvokli bija ap 30—40 latiem.Jāatzīmē, ka rīdziniekiem maksa par siltumu šoziem pieauga teju par 30%. Pašlaik tā sastāda 35,46 latus par vienu megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa.Jau vēstīts, ka _LG _tarifu projektā par 57—71% prasīts tarifu pieaugums mājsaimniecībām, savukārt rūpnieciskajiem dabasgāzes lietotājiem — par 24—36%. SPRK norāda, ka pieprasījums tiks rūpīgi vērtēts un jaunie tarifi stāsies spēkā ne ātrāk kā šā gada augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas