Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rīgā atrod karalaika munīciju

Rīgā, Veldres ielā, 8.februārī Zemessardzes karavīri izsaukti neitralizēt vairākus Pirmā un Otrā pasaules kara laika sprādzienbīstamus priekšmetus.

Mājas pagrabā bija atrasti divi zenītartilērijas lādiņi, bruņusitēja lādiņš, uzspridzināšanas mehānisms, bezatgrūdes izsviedējlādiņš, 300 grami šaujampulvera, kā arī 30 patronas, informē seržante Kristiāna Štrāle.

Bīstamā munīcija bija saglabājusies no Pirmā un Otrā pasaules kara, savukārt sešas no atrastajām patronām der mūsdienu ieročiem. Uz notikuma vietu divus Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas (NMN) rotas karavīrus izsauca policija.

Pirmdien zemesargiem bijuši arī citi izsaukumi. Saldus novada Novadnieku pagastā, veicot teritorijas pārmeklēšanu atrasta viena mīnmetēja mīna, savukārt pie ceļa virzienā no Rīgas un Plakanciemu atrastas astoņas Otrā pasaules kara mīnmetēja mīnas.

Sprādzienbīstamos priekšmetus NMN rotas karavīri nogādāja Ogrē, bataljona dislokācijas vietā, un tuvākajā laikā uzpridzinās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas