Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Rīgā atvieglos ielu un ēku numuru plāksnīšu izvietošanas kārtību

Rīgas pilsētas būvvalde ir sagatavojusi grozījumus domes saistošajos noteikumos, kas atvieglo ielu un ēku numuru plāksnīšu izvietošanas kārtību. Grozījumus šodien akceptēja Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja.

Grozījumi paredz, ka uz ēkas adreses plāksnītes vairs nebūs jānorāda lieka informācija par īpašumtiesībām, kadastra apzīmējums, kas iedzīvotājiem iepriekš radīja neērtības.

Tāpat grozījumi nosaka, ka numerācijas plāksnīšu iekšēja izgaismošana nebūs obligāta mazo ēku īpašniekiem. Izgaismotas numurzīmes pēc grozījumu spēkā stāšanās būs jāizvieto tikai pie ēkām, kurām ir pieci un vairāk stāvu. Tas mazināšot arī finansiālo slogu, jo izgaismotas plāksnītes izmaksā dārgāk.

Tāpat grozījumos ir atcelts skārda materiāla ierobežojums plāksnīšu izgatavošanai. Turpmāk tās drīkstēs izgatavot no jebkura materiāla. Tas palielināšot konkurenci un samazināšot cenas.

Grozījumi arī paredz iespēju noteiktos gadījumos izgatavot un izvietot pagaidu zīmi, ko izvietot uz privātmājas. Pagaidu zīmi izmantot varēs ne ilgāk kā gadu.

Pēc grozījumiem arī firmu un ražotņu slēgtajās teritorijās pie ieejas varēs izvietot jauna parauga zīmi ar visām teritorijā esošajām adresēm, lai atvieglotu orientēšanos.

Grozījumi arī piešķir efektīvāku kontroles funkciju būvvaldei, lai varētu pastiprināti kontrolēt termiņus, kuros adresācijas zīmes uzstādāmas.

Pēc grozījumu spēkā stāšanās plāksnītes, kas izvietotas atbilstoši pašreizējiem normatīviem, nebūs jāmaina.

Grozījumi ir nepieciešami, lai līdzsvarotu iedzīvotāju intereses un Rīgas pilsētas būvvaldes realizējamā adresācijas sakārtošanas projekta vajadzības, iedzīvotāju finansiālās iespējas un tiesiskās intereses, kā arī nodrošinātu stilistiski līdzīga vienota parauga zīmju uzstādīšanu visā pilsētas teritorijā. Līdz šim nebija viennozīmīgi saprotams, pie kādām daudzstāvu daudzdzīvokļu mājām ir jāizvieto izgaismotas numerācijas zīmes.

Grozījumi vēl būs jāapstiprina Rīgas domei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas