Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rīgā nolīdzinātas ielu apmales vairāk nekā 100 vietās

Rīgas domes pārstāvji kopā ar invalīdu un viņu draugu apvienību Apeirons pārstāvjiem ceturtdien klātesot pārliecinājās, kā pilsētā veikta ielu apmaļu nolīdzināšana. 

Apeirona pārstāvis Aigars Bolis atzinīgi novērtēja līdz šim paveikto, kā arī pauda gandarījumu, ka Rīgas ielas ir kļuvušas krietni drošākas un pieejamākas ikvienam: "Šis ir lielisks paraugs integrācijai un vienkārši cilvēciskai attieksmei. Ikdienā, ejot ar kājām, mēs nemanām, kāda ir tā apmale, bet, cilvēkam pārvietojoties ratiņkrēslā, reizēm tā kļūst par pilnīgi nepārvaramu šķēršļi, kura dēļ bieži jāveic trīs reizes garāks maršruts. Savukārt neuzņēmīgākie vienkārši izvēlas sēdēt mājās."

Kopumā šovasar nolīdzinātas ielu apmales vairāk nekā simts vietās, lai iedzīvotāji ar kustību traucējumiem, māmiņas ar bērnu ratiem un velobraucēji varētu ērti pārvietoties.

Atsaucoties uz iedzīvotāju sniegto informāciju par šķēršļiem pilsētas ielās, Rīgas domes Satiksmes departaments sadarbībā ar Apeironu sastādīja un īstenoja rīcības plānu. Visvairāk apmaļu nolīdzinātas Latgales priekšpilsētā, piemēram, Rēzeknes ielā, Sesku un Jenotu ielu krustojumā, Krasta un Jēzusbaznīcas ielu krustojumā, Sesku un Nīcgales ielu krustojumā, Nīcgales ielā, Sesku ielā pretī Zebiekstes ielai, Augusta Deglava ielā. Tāpat apmales nolīdzinātas pilsētas centrā, piemēram, Krišjāņa Barona un Aspazijas ielu krustojumā, Kungu un Peldu ielu krustojumā, Trokšņu un Šķūņu ielu krustojumā, Inženieru ielā. Zemgales priekšpilsētā tika nolīdzinātas ielu apmales Graudu un Bauskas ielā, lai cilvēki ratiņkrēslos varētu ērtāk saņemt nepieciešamos pakalpojumus Ceļu satiksmes drošības direkcijā.

Apmales tiek nolīdzinātas esošā pašvaldības finansējuma ietvaros, tam netiek prasīti atsevišķi līdzekļi. Akciju Nolīdzini apmales! Satiksmes departaments aizsāka pērn, Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros. Kopumā tika saņemti vairāk nekā 300 iedzīvotāju ierosinājumi, kur pilsētā nepieciešams nolīdzināt apmales. Arī šogad departaments turpina iesākto akciju un aicina iedzīvotājus arī turpmāk informēt par šķēršļiem pilsētas ielās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas