Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rīgā pabalstu lūdzēju skaits pieaug par 70%

Rīgas sociālajos dienestos par 72% palielinājies to cilvēku skaits, kas pirmo reizi vērsušies pašvaldībā, lūdzot finanšu atbalstu, informē Rīgas dome. Salīdzinoši vairāk pabalstus lūdz ģimeņes ar bērniem un cilvēki, kas zaudējuši darbu, savukārt sarucis ir pensionāru/invalīdu skaits, kas piesakās pabalstam.

Pērn deviņu mēnešu laikā pirmo reizi pabalstu saņēmušo skaits bija 2400, bet šogad - 4120. Ģimenes ar bērniem ir 46% no visiem jaunajiem klientiem, pensionāri/invalīdi 13%, darbspējīgas personas 41% (iepriekšējā gadā attiecīgi 28%; 49%; 23%), informē dome.

Sociālajos dienestos no kopējā Rīgā reģistrēto bezdarbnieku skaita pašvaldības sociālās palīdzības pabalstus šogad saņem 5581 darbspējīgi nestrādājoši cilvēki.

Lai saņemtu pabalstu, jāvēršas Rīgas priekšpilsētas Sociālajā dienestā, kurā deklarēta dzīvesvieta.

Savukārt pabalstus programmas „Palīdzība Rīgas pilsētas iedzīvotājiem” ietvaros šogad saņēmuši 45 723 cilvēki. Salīdzinājumā ar iepriekšējā gada deviņiem mēnešiem tas ir par 8% vairāk.

Par 68% pieaudzis to cilvēku skaits, kuri saņem pabalstu garantētā minimālā ienākumu līmeņa (GMI) nodrošināšanai, kas bērnam ir Ls 45 mēnesī, pilngadīgai personai – 40 lati. Rīgas pašvaldība noteikusi paaugstinātu GMI līmeni vecuma un invaliditātes pensiju saņēmējiem – 90 lati mēnesī. Uz pabalstu GMI līmeņa nodrošināšanai var pretendēt trūcīgas personas.

Pašvaldība izsniedz arī pabalstus mācību līdzekļu iegādei.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas