Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Rīgā samazina pašvaldības nodevu par sezonas tirdzniecības vietām

Vērtējot ekonomisko situāciju valstī un uzklausot uzņēmējus pārstāvošo organizāciju priekšlikumus, Rīgas dome ir pieņēmusi grozījumus saistošajos noteikumos, kas paredz samazināt nodevu par vasaras kafejnīcu izvietošanu uz pašvaldību zemes, informē Rīgas dome. Līdz ar grozījumu spēkā stāšanos pašvaldība būs samazinājusi piemērojamo nodevas likmi par sezonas tirdzniecības veikšanu Vecrīgā un Rīgas vēsturiskajā centrā. Vecrīgas zonā nodeva tiek samazināta par 25%, pārējā Rīgas vēsturiskā centra zonā par 20%.

„Pašvaldībai aktīvi jāseko līdzi ekonomiskajai situācijai un jābūt elastīgai savos lēmumos, kas ietekmē uzņēmējdarbību pilsētā. Šobrīd, līdz ar kopējo nekustamā īpašuma objektu tirgus cenu samazināšanos, bija nepieciešams pārskatīt arī nodevas apmērus vasaras kafejnīcām. Ceru, ka iedzīvotāji šo izmaksu samazinājumu varēs pamanīt arī šo kafejnīcu ēdienkartēs,” uzskata Rīgas domes uzņēmējdarbības koordinācijas centra direktors Ervins Labanovskis.

Grozījumi Rīgas domes saistošajos noteikumos Nr.115 „Par tirdzniecību un pašvaldības nodevu par tirdzniecību publiskās vietās Rīgā” varētu stāties spēkā neilgi pirms vasaras sezonas sākšanās, kad šos noteikumus būs izskatījusi reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija un tie būs publicēti laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas